PROFIL DE DASCĂL: PROFESOR ÎN ÎNVĂȚĂMÂNTUL PRIMAR, CAMELIA STELUȚA TINCU

Distribuie pe:

Doamna Camelia Tincu este învățătoare la Școala Gimnazială “Nicolae Bălcescu” din Târgu-Mureș. Cadru didactic cu o valoroasă experiență profesională, Camelia Tincu a îndrumat numeroase generații de copii încă de la absolvirea Liceului Pedagogic târgumureșean, în 1989. Statornică și dedicată profesiei pe care a ales-o, doamna învățătoare activează de 20 de ani buni la “Nicolae Bălcescu”, școală situată într-unul din cele mai vechi cartiere ale orașului. În această unitate de învățământ și-a susținut inspecțiile și examenele pentru obținerea gradului didactic I și tot de aici a reușit să-și consolideze parcursul profesional prin absolvirea studiilor superioare.

Ca în fiecare an, și în acest prim semestru deja încheiat al anului școlar, doamna învățătoare, în cooperare cu alte cadre didactice din școală, respectiv individual, a desfășurat o intensă pregătire și a obținut remarcabile rezultate atât în realizarea unor diferite activități culturale, cât și la concursuri tematice. Am menționa doar aleasa serbare dedicată Centenarului Marii Uniri, desfășurată la nivel instituțional, contribuțiile elevilor săi în noul număr al revistei școlii, “Anotimpurile copilăriei”, ori premiile și mențiunile dobândite, de asemenea cu elevii proprii, la concursuri județene de matematică, precum “Numerus”, “Poezia minții” sau “Simon Petru”. Am adăuga, succint, și activitățile desfășurate după-masa în școală (în cadrul programului “After School”), respectiv parteneriatul (săptămânal) cu Palatul Copiilor.

Energică și atașată de copiii cu care lucrează, acum, de clasa a IV-a, doamna învățătoare Camelia Steluța Tincu beneficiază și de un spațiu de lucru plăcut, luminos, recent renovat și redecorat, inclusiv prin grija conducerii instituției și a Primăriei municipiului. O școală pregătită, de altfel, să-i primească, din toamnă, cu drag, pe bobocii viitoarei clase pregătitoare, unde dna învățătoare îi așteaptă cu o încântătoare desenată poveste a literelor.

Lasă un comentariu