ZIUA PORȚILOR DESCHISE

Distribuie pe:

În intervalul 26 februarie - 9 martie, cu caracter informativ, fiecare unitate de învățământ în care se organizează clasa pregătitoare are obligația să instituie Ziua porților deschise. Totodată, fiecare unitate de învățământ trebuie să afișeze numărul de clase pregătitoare care vor funcționa în anul școlar 2019-2020.

În județul Mureș, pentru anul școlar 2019-2020, sunt 5.577 locuri, în 284 clase pregătitoare, aflăm de la prof. Irimie-Matei Camelia, inspector școlar pentru monitorizarea programelor privind accesul la educație și purtător de cuvânt al Inspectoratului Școlar Județean Mureș.

Inspectoratele școlare și unitățile de învățământ au și misiunea de a asigura permanent, corect și cât mai rapid, informarea și consilierea părinților pe tema prevederilor legale și ale metodologiei de înscriere.

Potrivit calendarului aprobat de Ministerul Educației Naționale, a doua etapă de completare/depunere a cererilor-tip de înscriere este programată între 2 și 8 aprilie și se adresează copiilor care nu au fost înscriși/nu au participat în prima etapă, cererile fiind completate din nou, în funcție de locurile disponibile, precizează Ministerul Educației Naționale.

 

Lasă un comentariu