CHESTIUNI ARZĂTOARE PE AGENDA UE: DĂM SAU NU DĂM CEASUL ÎNAINTE ȘI ÎNAPOI?

Distribuie pe:

O comisie din cadrul Parlamentului European a votat, luni, la Bruxelles, în favoarea renunțării la schimbarea orei de două ori pe an, pe teritoriul Uniunii Europene, măsura urmând a fi, însă, aplicată abia în 2021, informează Reuters.

Anul trecut, președintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, a demarat această dezbatere, venind cu ideea renunțării la ora de vară, practică încetățenită de 20 de ani în UE. Inițiativa sa a câștigat sprijin din partea a circa 3,8 milioane de europeni.

Aproximativ 4,6 milioane de cetățeni ai UE - din 510 milioane - au participat la sondajul online al Comisiei. Dintre aceștia, 84% au fost împotriva mutării acelor de ceasornic, de două ori pe an, primăvara, respectiv, toamna.

Majoritatea membrilor din Comisia Parlamentară pentru Transport și Turism (TRAN) au susținut raportul votat luni, dar propunerea va trebui dezbătută și aprobată de plenul Parlamentului European, după care, europerlamentarii vor trebui să adopte o poziție comună a țărilor membre.

În prezent, țările UE trec la ora de vară în ultima duminică din martie, și înapoi, la ora standard, în ultima duminică din octombrie.

Lasă un comentariu