GUVERNUL A STABILIT NUMĂRUL DE BILETE DE TRATAMENT BALNEAR!

Distribuie pe:

La inițiativa Ministerului Muncii și Justiției Sociale (MMJS), în ședința de marți, 12 martie 2019, Guvernul a aprobat numărul biletelor de tratament balnear care se pot acorda în anul 2019, prin sistemul organizat și administrat de Casa Națională de Pensii Publice (CNPP).

“Acordarea prestațiilor privind tratamentul balnear se face prin atribuirea de bilete de tratament solicitanților îndreptățiți, în limita numărului de locuri asigurate în unitățile de tratament din proprietatea CNPP, precum și a numărului de locuri contractate cu alte unități de profil și a sumelor alocate pentru această prestație, prin legea bugetului asigurărilor sociale de stat.

Astfel, Guvernul a stabilit că din suma de 335.113.000 lei, prevăzută prin Legea privind bugetul asigurărilor sociale de stat, pe anul 2019, cu această destinație, vor fi asigurate în unitățile de tratament balnear aflate în proprietatea CNPP, pentru anul 2019, maximum 59.622 de locuri la tratament balnear.

Biletele vor fi repartizate pe maximum 19 serii, durata unui sejur fiind de 16 zile, prețul biletului incluzând tariful pentru 12 zile de tratament balnear.

Sunt vizați, în principal, pensionarii și asigurații sistemului public de pensii, iar un procent de maximum 15% din numărul total al biletelor va fi acordat, gratuit, beneficiarilor unor legi speciale cu caracter reparatoriu, precum și categoriilor de persoane beneficiare ale sistemului de asigurare pentru accidente de muncă și boli profesionale.

La cele 59.622 de locuri la tratament balnear se va adăuga, până la nivelul sumelor prevăzute cu această destinație, în bugetul asigurărilor sociale de stat pe anul 2019, numărul biletelor de tratament balnear contractat cu alți operatori economici interesați”, precizează MMJS.

Lasă un comentariu