LANSARE DE CARTE

Distribuie pe:

Luni, 15 aprilie, începând cu ora 10.00, la American Corner (str. Primăriei nr. 2), are loc lansarea volumului “DIMITRIE CANTEMIR ȘI CONȘTIINȚA UNITĂȚII ROMÂNILOR. STUDII ȘI ARTICOLE DEDICATE CENTENARULUI MARII UNIRI”, pus la dispoziția cititorilor, cu ocazia Centenarului Marii Uniri, de Asociația Europeană “Dimitrie Cantemir” (A.E.D.C.) în colaborare cu Editura Universul Academic. Coordonatorii acestui volum sunt col. (r.) Mircea Dogaru și col. (r.) Viorel Ciobanu

La eveniment participă ca invitați col. (r.) Viorel Ciobanu, secretar general al Asociației Europene “Dimitrie Cantemir”, conf. univ. dr. Nicolae Ploeșteanu, UMFST, iar moderatorul evenimentului este dr. Monica Avram, directorul Bibliotecii Județene Mureș

Cu o întindere de 400 de pagini și o grafică de excepție, volumul cuprinde 35 de studii și articole semnate de 32 de autori: cercetători științifici, cadre didactice din învățământul universitar și preuniversitar, laici și clerici, militari și civili, membri ai Asociației sau profesând în instituțiile care-l au ca patron spiritual pe Dimitrie Cantemir.

În ansamblu, volumul surprinde nu numai fațetele multiple ale personalității marelui cărturar, într-o nouă viziune exhaustivă, ci și ideea forță a conștiinței și necesității unității românești, care transpar din întreaga operă a academicianului european și omului de stat care a fost Dimitrie Cantemir.

Al doilea dintr-o serie care constituie un obiectiv central al Asociației Europene “Dimitrie Cantemir”, actualul volum constituie o datorie de onoare în a-l pune la dispoziția pasionaților de cultură și istorie din municipiul Târgu-Mureș și județul nostru.

Lasă un comentariu