MARIUS PAȘCAN, PREȘEDINTE EXECUTIV PMP, DE LA TRIBUNA CAMEREI DEPUTAȚILOR: UNIȚI ÎN EUROPA!

Distribuie pe:

Guvernanții și actuala putere politică, aflați vremelnic la putere, se cred veșnici și, sub pretextul luptei cu statul așa-zis paralel, susțin modificarea legislației penale, astfel încât să-i protejeze pe infractorii din politică... Aceiași împrumută miliarde de euro în numele României, pe seama cetățenilor săi, îndatorându-i pe români iresponsabil pe zeci de ani de acum încolo. Într-un elan demagogic naționalist-populist inventează dușmani ai românilor peste tot: „soroșii”, „multinaționalele”, „roborul”, „asasinii ascunși prin hoteluri”, „emceveul” și însăși „Uniunea, așa-zis Ieuropeană”... Sunt disperați să rămână la putere pentru a cotropi justiția și a se salva de culpele penale, iar în acest sens, îndatorează iresponsabil țara și se străduiesc să cumpere îngăduința și paciența românilor prin pretinse măriri de salarii și pensii, care sunt însă invalidate de realitate prin inflație, devalorizarea leului, și anihilate de inventarea și impunerea unor noi taxe și impozite.

În acest timp, Partidul Mișcarea Populară a promovat câteva sute de proiecte legislative pentru bunul mers al țării. Parlamentarii PMP s-au situat printre cele mai active voci de la tribuna Parlamentului, luptând programatic pentru adevăratele probleme și nevoi ale țării. Rămânem un partid serios, care a promovat proiecte legislative de interes și folos pentru țară.

Iată câteva dintre proiectele noastre, inițiate și coinițiate, care s-au materializat prin propuneri legislative, unele devenind legi:

- 300 de parlamentari conform voinței românilor exprimate prin Referendum;

- Eliminarea pensiilor speciale care reprezintă furt din banul public;

- Revenirea la alegerea primarilor în 2 tururi;

- Proiect de Lege privind aprobarea obiectivului de investiții Autostrada Iași - Târgu-Mureș „Autostrada Unirii” (devenit lege);

- Proiect de Lege pentru aprobarea obiectivului de investiții „Autostrada Estului”;

- Proiect de Lege pentru aprobarea obiectivului de investiții „Autostrada Nordului”;

- Dorim completarea Legii nr. 3/2000 privind organizarea și desfășurarea referendumului, astfel încât rezultatele acestuia să fie obligatoriu de transpus în legislație;

- Susținem acordarea de indemnizații și sporuri invalizilor, veteranilor și văduvelor de război și pentru recunoașterea meritelor personalului armatei participant la acțiunile militare și acordarea unor drepturi acestuia și urmașilor celui decedat;

- pentru modificarea și completarea Legii administrației publice locale nr. 215/2001;

- Propunere legislativă privind protejarea agriculturii și a zootehniei în România;

- Reformă în domeniul sănătății;

- Modificarea și completarea Legii nr. 98/2016 privind achizițiile publice;

- Reformă în domeniul educației naționale nr.1/2011;

- Propunere legislativă privind unele măsuri pentru prevenirea și combaterea antiromânismului...

Sunt doar câteva dintre proiectele noastre legislative concrete, înregistrate în Parlamentul României, iar unele s-au materializat prin legi. Unele partide și colegi parlamentari au preluat o parte a proiectelor PMP, le-au asumat și susținut prin vot... Le mulțumim!

Susținem hotărât proiectul politic de țară: reunirea României cu Basarabia și suntem pregătiți pentru a intra în competiția alegerilor europarlamentare!

Uniți în Europa!

Lasă un comentariu