ÎN NOAPTEA DE ÎNVIERE, PESTE 5.100 DE POMPIERI AU ASIGURAT MISIUNILE DE PROTECȚIE A POPULAȚIEI

Distribuie pe:

La nivel național au fost înregistrate 1.302 intervenții, salvatorii fiind solicitați pentru stingerea a 96 de incendii, 1.070 cazuri SMURD (1.062 pentru acordarea primului ajutor medical și 8 misiuni de descarcerare) și 136 situații pentru înlăturarea efectelor de vreme rea și pentru protecția comunităților. La lăcașurile de cult nu s-au înregistrat incendii, informează Inspectoratul General pentru Situații de Urgență (IGSU). Numărul intervențiilor la situații de urgență a crescut cu 25% față de perioada similară a anului trecut, în special pe fondul creșterii solicitărilor SMURD de prim-ajutor.

Pe timpul slujbelor de Înviere, 31 persoane au fost asistate medical la fața locului, iar 24 dintre acestea au fost transportate la unitățile spitalicești pentru investigații suplimentare.

În ce privește fenomenele meteo, în urma precipitațiilor și vântului de intensitate semnificativă din această perioadă, au fost semnalate efecte negative în 4 județe: Alba, Hunedoara, Mureș și Timiș. Astfel, pompierii militari împreună cu autoritățile publice locale au acționat pentru degajarea a 35 copaci doborâți, 5 cabluri electrice și 7 elemente de construcție desprinse, fiind avariate 3 autoturisme și 7 acoperișuri de imobile. Totodată, a fost evacuată apa din 5 curți și subsoluri inundate.

Lasă un comentariu