ATENȚIE! CĂPUȘELE PREFERĂ GRUPA DE SÂNGE A!

Distribuie pe:

Oamenii de știință cehi de la Universitatea Masaryk au făcut mai multe teste în laborator, prin care au monitorizat reacțiile căpușelor la grupele de sânge.

“În studiul nostru, am pus mai multe mostre de sânge din toate grupele în vase sterile și, timp de două minute, le-am analizat reacțiile.

Astfel, am constatat că 36% din insecte au preferat grupa de sânge A, în timp ce 15% au înclinat spre grupa B, studiul demonstrând că grupa de sânge ar putea fi unul dintre factorii determinanți pentru preferințele alimentare ale căpușelor Ixodes ricinus.

Informația obținută cu privire la potențiala preferință a căpușelor pentru anumite grupe de sânge, poate fi utilizată în scopul reducerii riscului de mușcătură de căpușă.

În prezent, dorim să facem mai multe cercetări pentru a găsi o explicație pentru această atracție a căpușelor pentru grupa de sânge A.

Reamintim că persoanele care sunt mușcate de căpușe riscă să se îmbolnăvească. Aproximativ 17% dintre căpușe sunt infectate cu bacteria Borelia, care provoacă boala Lyme, afecțiune caracterizată prin febră, dureri de cap și o erupție cutanată circulară în jurul mușcăturii.

Căpușele sunt paraziți purtători de bacterii, care se hrănesc cu sânge și sunt răspândite în special în zonele cu vegetație bogată.

Acestea au în general corpul oval, plat, de dimensiunea unei semințe de susan, însă, după ce hrănesc cu sânge, ele pot ajunge la mărimea și forma unei boabe de cafea.

Căpușele caută gazde de care să se agațe și dacă nu există nicio gazdă în preajmă, se urcă pe vârful unui fir de iarbă și așteaptă”, explică specialiștii cehi, citați de descopera.ro.

Lasă un comentariu