VIORICA DĂNCILĂ, DESPRE REMANIERE: NU CRED CĂ O SĂ-MI SCHIMB OPȚIUNEA

O decizie legată de viitoarea structură a guvernului va fi luată în următoarea reuniune a Comitetului Executiv Național al PSD, dar opțiunea referitoare la remaniere cel mai probabil nu va fi schimbată, a declarat miercuri premierul Viorica Dăncilă, care se află într-o vizită în județul Prahova.

Întrebată dacă va accepta o restructurare guvernamentală, în condițiile în care președintele PSD, Liviu Dragnea, a declarat că singura variantă pentru înlocuirea unor miniștri în cabinetul Dăncilă este restructurarea guvernamentală, premierul a spus: “Acest lucru îl vom discuta în cadrul Comitetului Executiv Național. Pentru mine, acum este important să merg în mijlocul oamenilor, astfel încât guvernarea să se plieze pe cerințele oamenilor, să merg să văd stadiul realizării lucrărilor din fonduri europene și din fonduri guvernamentale. Și aceasta discuție va fi în CExN. Dar nu cred că o să-mi schimb opțiunea”.

Președintele PSD, Liviu Dragnea, a declarat pe 12 mai că singura variantă pentru înlocuirea unor miniștri în cabinetul Dăncilă este restructurarea guvernamentală prin votul Parlamentului, pentru că șeful statului nu îi va da vreun răspuns premierului în privința remanierii.

“Eu îi doresc succes doamnei Dăncilă. Nu cred că va primi vreun răspuns de la Iohannis. Nu-l interesează pe Iohannis. Nu respectă nimic. Eu i-am spus și îi spun în continuare: când se va hotărî să facem remanierea prin Parlament, nedepinzând de Iohannis, atunci se va întâmpla. Dacă nu, o să stea cu Guvernul șchiop cât o să stea Iohannis la Cotroceni. E singura variantă (n.r. restructurarea guvernamentală cu vot în Parlament), după părerea mea. Iohannis nu va accepta niciodată. Poate să vină cu 10 propuneri primul-ministru, le va respinge pe toate”, a afirmat Dragnea, duminică, la Antena 3.

Lasă un comentariu