LA COLEGIUL AGRICOL “TRAIAN SĂVULESCU” DIN TÂRGU-MUREȘ, “ZIUA PORȚILOR DESCHISE”

Distribuie pe:

Marți, 21 mai, între orele 9-13, la Colegiul Agricol “Traian Săvulescu” din Târgu-Mureș, va avea loc “Ziua porților deschise”. Alături de unitatea de învățământ, parteneri în organizarea evenimentului sunt Fundația Civitas și Asociația ProCats.

Manifestarea va include, de la ora 11, o masă rotundă pe tema “Oportunități de colaborare între actorii din domeniul agricol”, la care au fost invitate instituții precum: Inspectoratul Școlar Județean Mureș, Direcția pentru Agricultură Județeană Mureș, Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură, Primăria și Consiliul Județean Mureș, precum și reprezentanți ai firmelor private din domeniu sau foști elevi care au dezvoltat afaceri în domeniu.

La eveniment vor participa și vor lua parte activ la cele șapte ateliere de lucru, alături de liceenii de la Colegiul Agricol, elevi din clasele a VII-a și a VIII-a de la Școala Generală Nazna/Școala Gimnazială Sâncraiu de Mureș, Școala generală “Emil Drăgan” Ungheni, Școala Gimnazială Band, Gimnaziul “Nicolae Bălcescu” Târgu-Mureș și Școala Gimnazială “Alexandru Ioan Cuza” Târgu-Mureș, însoțiți de profesorii lor.

Atelierele propuse sunt din domeniile: Agricultură (lucrări de laborator, de plantare și îngrijire aplicate speciilor floricole, expoziție de răsaduri), Tehnician veterinar (cum să îngrijim un animal de companie?), Științe economice (standuri ale firmelor de exercițiu), Industrie alimentară (atelier de patiserie cu degustare de produse agro-alimentare), susțin inițiatorii activității.

Lasă un comentariu