LEGUME ȘI FRUCTE DE SEZON ÎN LUNA MAI

Distribuie pe:

Aghinarea

Poate fi inclusă în foarte multe preparate gustoase și poate fi pregătită la cuptor sau la abur. Anghinarea proaspătă are frunzele ferme, de culoare verde închis. Este potrivită ca garnitură pentru mâncărurile pe bază de carne de pui și are un gust bun în combinație cu morcovii.

Sparanghelul

Este una dintre legumele preferate ale primăverii, deoarece este bogat în nutrienți, are proprietăți detoxifiante, reduce inflamațiile, previne apariția osteoporozei și reduce apariția bolilor cardiovasculare. Era supranumit “hrana regilor”. În plus, se spune că are proprietăți afrodisiace. Încearcă-l la cuptor, asezonat cu usturoi și vei obține un preparat rafinat și delicios.

Fasolea verde

Bogată în fibre, carotenoizi și vitamina K, fasolea verde oferă senzația de sațietate. De asemenea, are un conținut ridicat de proteine. Fasolea verde are efect diuretic, previne retenția de apă și favorizează eliminarea toxinelor din corp. În plus, reglează nivelul colesterolui și este bogată în acid folic, fiind un aliment indicat atât în alimentația copiilor, cât și a femeilor însărcinate. Poate fi consumată inclusiv sub formă de salată, asezonată cu verdețuri.

Rubarba

Având un gust acrișor, rubarba este foarte parfumată, fiind un aliment prezent în foarte multe supe sau deserturi dietetice. Este bogată în minerale și vitamina C, fiind indicată pentru că reglează tensiunea arterială și nivelul colesterolului. Rubarba protejează ficatul și previne apariția cancerului, datorită conținutului de antioxidanți.

Mazărea

Se găsește pe tot parcursul anului sub formă congelată, însă în luna mai ne putem bucura de mazărea proaspătă. Este bogată în fibre și vitamine, fiind un aliment indicat pentru dietele de slăbire, deoarece oferă senzația de sațietate și mulți nutrienți necesari pentru sănătatea întregului corp.

Broccoli

Este una dintre legumele cunoscute pentru multiplele beneficii pe care le oferă sănătății. Are un conținut ridicat de potasiu și susține sănătatea sistemului nervos, îmbunătățește capacitatea de concentrare și crește rezistența corpului la efort fizic. Broccoli poate fi consumat și crud, deși în această formă nu este pe placul tuturor, însă gătit la cuptor sau la abur poate deveni un deliciu.

Conopida

Făcând parte tot din familia legumelor crucifere, ca și broccoli, conopida poate fi considerată pe bună dreptate un superaliment. Este bogată în fibre și vitamine, putând fi consumată crudă, în salate, gătită la cuptor sau la abur. Conopida poate înlocui adesea cartofii, atât ca textură, cât și ca gust.

Căpșunile

În sfârșit a sosit și sezonul lor, atunci când sunt cele mai proaspete și aromate. Sunt fructe cu un conținut redus de calorii, fiind potrivite pentru o gustare între mese, sau consumate la micul dejun. În plus, căpșunile au un conținut ridicat de apă și conțin mai multă vitamina C decât citricele, în schimb sunt mai bine tolerate de persoanele care suferă de probleme digestive.

Salata verde

Este bogată în antioxidanți, în special în vitamina A și betacaroten, ceea ce înseamnă că este o legumă care sprijină sănătatea ochilor și a pielii. Are efect diuretic și detoxifiant, fiind un aliment nelipsit din cadrul dietelor de slăbire. De asemenea, este și o legumă foarte versatilă, deoarece poate fi inclusă în tot felul de salate delicioase.

 

Lasă un comentariu