FESTIVITATEA DE ÎNCHIDERE A ANULUI ȘCOLAR, LA ȘCOALA GIMNAZIALĂ ,,DACIA” DIN TÂRGU-MUREȘ

Distribuie pe:

Cei 70 de absolvenți, din cele trei clase (a VIII-a A- diriginte prof. Ioan Comșa, a VIII-a B - dirigintă prof. Anamaria Gălățean și a VIII-a C- dirigintă prof. Ilona David) au fost întâmpinați cu aplauze, de cei prezenți, la festivitatea de încheiere a anului școlar, la Școala Gimnazială ,,Dacia” din Târgu-Mureș.

“Împreună cu eroii zilei de astăzi, elevii claselor a VIII-a, am ajuns la finalul unui drum frumos și interesant, acela al anilor de gimnaziu. “Timpul parcă nu mai are răbdare” cu noi și ne supune unui amalgam de emoții. Cred că ne frământă pe mulți întrebarea: “Ce sentiment ne cuprinde mai puternic acum?” Nostalgia începutului, a primilor pași făcuți în această școală, a momentelor frumoase trăite împreună? Sau bucuria succesului, curiozitatea și încrederea într-un nou început?

Se spune că orice despărțire marchează un nou început, astfel că, acum, îmi doresc să dăm întâietate acelei satisfacții a reușitei. Să ne bucurăm și să sărbătorim împreună tot ce am realizat în acești ani de școală.

Dragi absolvenți, cu emoția faptului că primul vostru pas pe drumul anilor de gimnaziu coincide cu începuturile activității mele profesionale în această școală, mărturisesc că ocupați un loc special în inima mea, în sufletele noastre ale tuturor. Ne-am străduit să facem ca această “călătorie” împreună să fie cât mai plăcută, benefică și interesantă, astfel încât să trezească, peste ani, amintiri plăcute. Cred că fiecare dintre voi a reușit, în această școală, să pună numeroase cărămizi în temelia solidă a propriei personalități. Ați avut posibilitatea de a vă descoperi, de a exersa și de a vă îmbunătăți capacitățile în domenii diverse: literatură, limbi străine, matematică, sport și chiar teatru. Vreau să cred că trecerea timpului va face să rodească tot ce aveți bun și curat, că cei ce vor zidi în continuare la formarea voastră, vă vor sprijini să vă puneți în valoare calitățile. La ceas de despărțire, vă spun că ați avut șansa să vă formați într-o școală de elită. V-au ghidat pașii oameni deosebiți, care, pe lângă noțiunile științifice, v-au învățat și ce este binele, frumosul, răbdarea, dragostea, cinstea și respectul. Școala v-a arătat că secretul marilor triumfuri în viață este munca perseverentă. Așadar, oriunde veți ajunge în viață, fiți perseverenți pentru a deveni cei mai buni!

Dragi colegi, învățătoare și profesori, un gând de mulțumire vă adresez și dumneavoastră pentru profesionalismul, dragostea și seriozitatea de care ați dat dovadă în formarea acestei generații.

Dacă ei sunt astăzi la înălțime, acest lucru vi se datorează și dumneavoastră.

Dragi părinți, vă mulțumesc sincer pentru că ați avut credința că vom șlefui cu grijă “comoara” pe care ne-ați încredințat-o: copiii dumneavoastră. Apreciez sprijinul necontenit pe care ni l-ați oferit în demersul nostru de a crește și de a forma tineri demni, responsabili, valoroși, capabili să-și construiască un viitor strălucit. Aveți toată recunoștința și prețuirea noastră! În final, dragi absolvenți ai Școlii Gimnaziale “Dacia”, vă mulțumesc pentru toate bucuriile pe care ni le-ați oferit pe parcursul anilor de școală. Vă reamintesc faptul că aveți datoria morală să nu fiți mediocri. Dați aripi viselor voastre! Și asemeni baloanelor cărora urmează să le dați drumul, să aveți un zbor înalt și lin în viață, iar limita voastră să fie cerul! Mult succes la examenul de Evaluare Națională și la admiterea în liceu! Iar apoi, o vară și o vacanță frumoasă tuturor!”, spunea prof. Mihaela Gabriela Șanta, director al Școlii Gimnaziale “Dacia”, Târgu-Mureș.

De asemenea, în cadrul festivității, și-au exprimat câteva dintre gândurile și emoțiile încercate în această zi specială elevii: El-Sawy Omar (clasa a VIII-a A), Sfârâiac Lorena (clasa a VIII-a B) și Szekely Anna Flora (clasa a VIII-a C). Vorbele frumoase, rostite de absolvenți, au primit răspunsuri pe măsură de la elevele: Limbei-Pop Raluca (clasa a VII-a C) și Gyori Krisztina (clasa a VII-a D).

Din cadrul evenimentului nu a lipsit nici premierea elevilor merituoși. Astfel, au reușit performanța de a încheia cei patru ani de gimnaziu, cu media generală 10, primind Diplome de excelență, El-Sawy Omar (clasa a VIII-a A), Hurubă Teodora (clasa a VIII-a A), Rus Ianis (clasa a VIII-a A) și Recorean Vanessa (clasa a VIII-a B).

Isteți și silitori, copiii au reușit și în acest an să obțină numeroase rezultate remarcabile la olimpiade și concursuri școlare. La limba și literatura română s-au remarcat: Arieșan Larisa (clasa a VIII-a A), El-Sawy Omar (clasa a VIII-a A), Florescu Alexandra (clasa a VIII-a A) și Hurubă Teodora (clasa a VIII-a A), preciza prof. Mihaela Gabriela Șanta.

Lasă un comentariu