“AMAZON” VA ÎNCEPE LIVRAREA COLETELOR CU AJUTORUL DRONELOR

Distribuie pe:

Gigantul american din industria comerțului online “Amazon” și-a anunțat intenția de a începe, în scurt timp, livrarea coletelor cu ajutorul dronelor, informează AFP.

“Am lucrat intens pentru a concepe drone în totalitate electrice, care pot parcurge până la 25 de kilometri și pot livra clienților colete cu o greutate de până la 2,3 kilograme în mai puțin de 30 de minute”, a scris un responsabil din conducerea grupului, Jeff Wilke, într-un articol publicat pe blogul companiei.

“Sperăm (...) să livrăm colete cu ajutorul dronelor în câteva luni”, a adăugat managerul, fără să precizeze locul în care aceste livrări ar putea să înceapă să fie realizate.

“Amazon” a desfășurat în 2016 primele teste pentru serviciul de livrare cu drone în Regatul Unit al Marii Britanii, întrucât legislația americană de la acea dată, mai restrictivă, făcea ca testele să fie mai dificil de realizat în Statele Unite, a precizat gigantul american.

Dronele pentru livrare pot “decola și ateriza vertical, asemenea unui elicopter”, a precizat Jeff Wilke, garantând că dispozitivele au fost concepute pentru a se menține stabile chiar și în condiții de vânt puternic.

“Știm că, din punctul de vedere al clienților, aceștia nu vor apela la sistemul de livrare cu drone decât dacă este sigur în procent de 100%”, a subliniat acesta.

“Amazon” și-a anunțat la începutul anului dorința de a reduce întârzierile de livrare pentru clienții abonați la serviciul “Amazon Prime”.

Lasă un comentariu