S-A DAT START FABRICII DE UNGURI ÎN ROMÂNIA

Distribuie pe:

Cursuri de limba maghiară în Vechiul Regat Asociația “Clubul Media Corbii Albi” a lansat cursuri de limbă maghiară dedicate etnosporei din sud-estul României, în cadrul programului “Reînvață limba maternă!”, informează MTI, citând surse media din Ardeal.

Proiectul lansat pentru maghiarii din Vechiul Regat, își propune să inventarieze comunitățile de maghiari din afara Transilvaniei, ai căror membri vor să-și reînvețe limba maternă sau pur și simplu vor să vorbească în limba maghiară.

Prima etapă a programului “Reînvață limba maternă!” pornește la Brăila și Galați, și va avea 26 de beneficiari direcți, iar etapa următoare se va desfășura la Constanța.

Vorbind despre motivele care au determinat la lansarea acestui program, reprezentanții Asociației au arătat că emisiunile Studioului Teritorial Cluj al TVR, în parteneriat cu Asociația Clubul Media Corbii Albi s-au bucurat de succes în zonele de sud ale țării, unii participanți luându-și chiar zile libere pentru a participa la evenimente, îmbrăcați în costume populare. Mai mult, un bibliotecar din Cristuru Secuiesc a acceptat să se mute la Galați, pentru o perioadă de 10-12 zile, unde își va începe activitatea prin cursuri personalizate, discuții și ore de predare a limbii maghiare.

Momentan, pe lista de așteptare a cursurilor se află 10 copii din Galați, iar câțiva adulți din Brăila vor să-și perfecționeze cunoștințele de limba maghiară, mai notează sursa citată

 

Lasă un comentariu