MESAJUL UNUI MAGHIAR PENTRU KELEMEN HUNOR

Distribuie pe:

Motto: “Lăsați-mă să mă plimb liniștit pe stradă fără să strige lumea după mine «Bozgor Împuțit»“.

Așa își intitulează gândurile, postate pe pagina personală de Facebook, cetățeanul român de etnie maghiară, Valeriu Victor Szilvassy, după care continuă:

“Vă rog respectuos să renunțați să mai fiți atât de arogant cu populația majoritar românească. Eu înțeleg că doriți tot mai multe drepturi pentru etnicii maghiari din România, dar aveți grijă... la un moment dat aceste drepturi să nu se transforme în privilegii. Privilegiile excesive pentru unii nu fac decât să îi enerveze pe alții. Vedeți că nu toți maghiarii sunt membri UDMR și nu toți tânjesc după acea idee aberantă de autonomie. Eu sunt unul dintre acei etnici maghiari care își cunoaște drepturile și crede că sunt mai mult decât suficiente. Poate fac școală exclusiv în limba maghiară care, de fapt, nu mă ajută cu nimic în România. Sau pregătiți zona pentru Ungaria Mare. Opriți abordarea ilegală și excesivă a steagurilor ungurești și așa-zise secuiești din Harghita și Covasna în detrimentul Drapelului Național Românesc și oprimarea populației românești de către autoritățile maghiare din zonă. Am fost în Harghita și Covasna și cunosc situația. Nu vorbesc în necunoștință de cauză. Nu uitați că Harghita și Covasna sunt județe pe pământ românesc și nu o colonie subordonată Budapestei sau extremistului din fruntea Guvernului ungar. Întotdeauna există o linie roșie care nu poate fi depășită. Nu uitați că suntem minoritari și nu suntem buricul pământului. Nu îi enervați peste măsură pe românii majoritari deoarece știți bine că nu veți putea face față furiei lor, care odată declanșată nu mai poate fi oprită sau va fi oprită foarte greu. Vedeți Valea Uzului ce se află pe pământ românesc, unde poarta cimitirului a fost legată cu lanțuri ca să nu intre românii. Vă dați seama ce prostie s-a comis de către autoritățile de acolo? Ei, toate astea au o limită. Nu mai dați apă la moară nici extremiștilor români, care abia așteaptă să faceți un pas greșit. Arătați că sunteți o persoană educată și cerebrală și fiți în primul rând cetățean român chiar dacă sunteți etnic maghiar, dar cu buletin românesc și membru în parlamentul României, de unde vă luați salariul pe care vi-l plătesc și românii pe care dumneavoastră îi acuzați că nu vă respectă. Da. Așa este. Nu vă respectă pentru că nici dv. nu îi respectați. Lăsați-mă să mă plimb liniștit pe stradă fără să strige lumea după mine “Bozgor Împuțit” sau mai știu eu ce epitete care zic eu că nu mă caracterizează, dar care sunt rezultatul politicilor abuzive și excesive ale UDMR. Vă mulțumesc frumos și contez pe a dumneavoastră înțelegere și bună credință, domnule Kelemen Hunor. Putem trăi în pace aici cu toții între Granițele României Mari, dar trebuie să vă doriți și dv. asta”.

NOTĂ: Se cuvine să fac măcar două precizări. Prima: Întreaga scriitură de mai sus, așezată între ghilimele, a fost reprodusă din paginile Ziarului “TRIBUNA”, nr. 8422, din Sibiu, anul CXXXV, vineri, 14 iunie 2019. A doua: Vă mai amintiți de interminabilele scandaluri româno-maghiare, de prin anii '90, ai secolului trecut, referitoare la scrierea tăblițelor indicatoare ale unor localități teritorial-administrative, cu populații etnic mixte. Propun să le declarăm turistice absolut pe TOATE, scriindu-le denumirile standardizat în cel puțin paisprezece limbi, începând cu româna, maghiara și germana, continuând cu engleza, italiana, spaniola, franceza, greaca, rusa, bulgara, sârba, ucraineana, ebraica și romanes. Iar Cimitirele Eroilor Neamului Românesc să fie declarate ca fiind internaționale. Precum cele din Valea Uzului, Iernut - Oarba de Mureș, Carei, Păuliș, Mărăști, Mărășești și Oituz! Abia atunci vom putea spune că suntem ȘI DEMOCRAȚI, ȘI EUROPENI, ȘI TOLERANȚI. Până atunci, dragi români, MUCLES! ȚINEȚI-VĂ GURA! ZÂMBIȚI; VĂ ROG! RÂDEȚI, FIȚI VESELI ȘI RUGAȚI-VĂ ETNICILOR MINORITARI SĂ VĂ IERTE CĂ SUNTEȚI VINOVAȚI FĂRĂ VINĂ!!

 

Pentru conformitate, IOAN VULCAN-AGNITEANUL

Foto: Facebook Valeriu Victor Szilvassy

Lasă un comentariu