LA SIGHIȘOARA SE PREGĂTEȘTE... “MISTERUL MEDIEVAL”

Având tema MISTERUL MEDIEVAL, cea de-a XXVI-a ediție își propune să aducă Festivalul Sighișoara Medievală la valoarea pe care o merită, și anume a celui mai vechi festival medieval din România, care să se bucure de autenticitatea perioadei declarate prin spectacole, muzică și imagine, devenind astfel o poartă de călătorie în timp, care să pună în valoare Cetatea Sighișoarei.

Importanța acestei manifestări constă în puntea de comunicare realizată prin intermediul artei, cu ajutorul genurilor specifice Epocii Medievale. Astfel, pe parcursul celor trei zile, participanții se vor putea bucura de muzică și dansuri medievale, ordine militare de reconstituire medievală și grupuri de jonglerii medievale, spectacol de reconstituire medievală cu cai, teatru medieval și teatru interactiv pentru copii, ateliere de artă și manufactură medievală, jonglerii cu steaguri, tabăra cavalerilor, curtea comedianților, conferințe, expoziții și video-mapping.

Noutatea din acest an este transpunerea scenică a unui mister medieval din patrimoniul universal, în cadrul unui spectacol itinerant derulat în mai multe episoade.

Prin urmare, în perioada 26-28 iulie 2019, participanții la cea de-a XXVI-a ediție a Festivalului Sighișoara Medievală să regăsească bucuria serbărilor medievale din tablourile lui Bruegel dar și din primele ediții sau a celei anterioare.

Municipalitatea informează, totodată, că a fost aprobat Regulamentul de organizare și desfășurare al Festivalului “Sighișoara Medievală”, ediția a XXVI-a, iar din data de 25 iulie, ora 12, comercianții care doresc să desfășoare activitate comercială, pe perioada Festivalului, se pot prezenta la sediul Municipiului, str. Muzeului nr. 7, la camera 15, pentru încheierea contractelor de închiriere a unei suprafețe de teren și obținerea autorizației de funcționare, cu precizarea că,pe parcursul manifestării sunt interzise jocurile de noroc gen “roata norocului”, “alba-neagra” etc. (sursa - sighisoara.org.ro)

Lasă un comentariu