DISTRACȚIE, CU DROGURI, ALCOOL ȘI SCANDAL

Distribuie pe:

Peste 40 de infracțiuni privind consumul și traficul de droguri au fost constatate de polițiști pe parcursul desfășurării festivalului Neversea, eveniment muzical ce a avut loc în perioada 4-7 iulie, la Constanța.

“Pe parcursul celor patru zile de festival, polițiștii de combatere a criminalității organizate au constatat 43 de infracțiuni la Legea 143/2000 privind combaterea traficului și consumului ilicit de droguri. Majoritatea faptelor depistate au vizat deținerea de droguri în vederea consumului propriu”, se arată într-un buletin informativ transmis, luni, de Gruparea de Jandarmi Mobilă “Tomis” Constanța.

Conform sursei citate, s-a intervenit medical în 1.572 de cazuri, iar 28 persoane au fost transportate la spital în vederea primirii îngrijirilor de specialitate. De asemenea, duminică seară a fost constatat, în perimetrul festivalului, decesul unui bărbat, în vârstă de 34 de ani, în cauză fiind întocmit un dosar de cercetare penală.

În cele patru zile ale festivalului, jandarmii și polițiștii au aplicat 12 sancțiuni contravenționale, în valoare de 1.300 lei, în principal pentru consumul de alcool, nerespectarea măsurilor instituite de forțele de ordine, injurii, provocare și participare la scandal.

Sursa citată mai menționează că, zilnic, peste 500 de jandarmi, polițiști, pompieri și polițiști de frontieră, împreună cu cei ai structurilor partenere de ordine și siguranță publică, precum și de poliție locală au fost la datorie, pe perioada festivalului Neversea 2019, pentru ca cei prezenți să fie în siguranță.

Lasă un comentariu