INVESTIȚII DE MARE AMPLOARE LA SÂNGEORGIU DE MUREȘ - CEA DE-A ZECEA STRADĂ SE MODERNIZEAZĂ ÎN ACEST AN

Distribuie pe:

Săptămâna aceasta, Primăria Sângeorgiu de Mureș a început reabilitarea celei de-a zecea străzi din comună și tot în acest an urmează asfaltarea a încă șapte. Primăria a finalizat cu succes faza de pregătire și avizare a documentațiilor tehnice, astfel încât acum se lucrează intens, cu multe utilaje pe multe străzi ale celei mai mari comune din județ.

Este o mare bucurie și totodată, provocare executarea atâtor lucrări în paralel - a declarat primarul Sófalvi Sándor Szabolcs, deoarece pe lângă asfaltări se află în derulare și modernizarea castelului Máriaffi, realizarea rețelei de alimentare cu apă în satele Tofalău și Cotuș, extinderea rețelei de canalizare pe mai multe străzi din comună, construirea unei stații de pompare apă pe strada Subpădurii, întreținerea albiilor pârâurilor, modernizarea iluminatului public. Totodată, se află în desfășurare procedura de achiziție publică pentru construirea noului cămin cultural în locul celui vechi, a unei noi grădinițe, precum și cea pentru extinderea școlii. În acest an începe și construirea unei baze sportive pe strada Gării. În paralel, se află în curs de implementare proiectul O șansă pentru fiecare în Sângeorgiu de Mureș, considerat proiect pilot la nivel național, ajutând sute de persoane defavorizate. Toate aceste proiecte finanțate din fonduri europene ori guvernamentale au fost câștigate cu multă muncă, concurența fiind foarte mare. Am acordat mare atenție comunicării dintre Primărie și localnici, la fel ca într-o familie sau într-o comunitate sănătoasă, deoarece scopul este comun: modernizarea comunei. În derularea lucrărilor, mulți localnici au idei, așteptări, dar cel mai important este să căutăm un compromis împreună, să ne apropiem, să învățăm să gândim împreună ca o comunitate unită - a menționat primarul Sófalvi Sándor Szabolcs. Evident, nu vom putea satisface așteptările fiecărui cetățean, deoarece trebuie să ținem cont de legislație, reglementări tehnice, dar noi, administrația locală din Sângeorgiu de Mureș, suntem deschiși spre soluții bune și mulțumesc lui Dumnezeu că localnicii sunt înțelegători și cooperanți - a mai declarat primarul Sófalvi Sándor Szabolcs.

Revenind la asfaltare, cele 10 străzi care se află în curs de modernizare sunt: Márton Áron, Trandafirilor, Nucului, Pițigoiului, Prunilor, Pășunii, Lutului, Râtul Morii, Salcâmilor și Agricultorilor. Locuitorii acestor străzi probabil vor desface șampania în acest an. De asemenea, tot în acest an începe modernizarea străzilor Morii, Mociar (porțiunea veche), Grădinarilor, Pârâului, Viilor, Teilor (porțiunea neasfaltată), Căminului (partea stângă) și a cartierului de blocuri Márton Áron. Aceste lucrări de modernizare de mare amploare sunt realizate din proiecte finanțate de Uniunea Europeană, câștigate de către Primăria Sângeorgiu de Mureș, care anul trecut a ocupat primul loc din județ, în rândul comunelor, la categoria de numere de proiecte câștigate.

Lasă un comentariu