VICEPREMIERUL DANIEL SUCIU: „ÎN TERMEN FOARTE SCURT, LANSĂM LICITAȚIA PENTRU PROIECTARE ȘI EXECUȚIE LA PATINOARUL DIN TÂRGU-MUREȘ"

Distribuie pe:

Ministrul Dezvoltării Regionale și Administrației Publice, vicepremierul Daniel Suciu, a anunțat, joi, că într-un termen foarte scurt, Compania Națională de Investiții (CNI) va lansa licitația pentru proiectare și execuție pentru finalizarea lucrărilor la patinoarul acoperit din Târgu-Mureș, începute în anul 2007, însă nefinalizate, deși în acest obiectiv s-au investit circa 7,5 milioane de euro.

„Deja se lucrează la DALI pentru restul de executat, am și demarat această operațiune, e preluată de către CNI. Se lucrează la documentație astfel încât în termen foarte scurt vom lansa licitația pentru proiectare și execuție, le vom face la comun ca să câștigăm timp. Practic, patinoarul va fi una dintre cele mai moderne investiții, va putea deveni o a doua sală polivalentă, pe suprafața de gheață se poate pune o podea fără să afecteze gheața, astfel încât să se poată practica și alte sporturi (…) Cel mai devreme în toamna acestui an, cel mai târziu în primăvara anului viitor - dar nu pot să garantez - încep lucrările pentru restul de executat de 15%. Am preluat - mă refer la minister și la CNI - am evaluat lucrările care trebuie să fie executate, aceste lucrări le vom scoate la licitație, pe noi ne interesează foarte mult ca după 10 ani acest patinoar să fie redat publicului", a spus Daniel Suciu.

Primarul Dorin Florea a precizat că municipalitatea a purtat numeroase discuții cu Ministerul Tineretului și Sportului și s-a arătat dispusă să preia patinoarul pentru a finaliza lucrările, însă este încântat că CNI va finanța finalizarea lucrărilor.

„Suntem pregătiți să preluăm și, în același timp, rămânem în dialog cu Ministerul Sporturilor, pentru că ne interesează statutul Târgu-Mureșului de acum încolo. Având patru săli polivalente, având aproape toate ramurile sportive, e posibil să se desfășoare aici activități sportive cu caracter internațional, ne gândim să marșăm pe ideea de centru regional sportiv, chiar cu veleități de centru olimpic pentru că, dacă adăugăm și complexul de la Romgaz (ale căror lucrări au fost abandonate în anii '90 de către companie, n.r.), atunci vor fi patru săli polivalente. Dacă reușim să reabilităm și cursul Mureșului până la Gornești, atunci canotajul poate fi reprezentat la nivel de vârf. Ministerul Tineretului și Sportului de pe acum ar trebui să își facă temele pe organizarea de competiții naționale, regionale, internaționale", a arătat Dorin Florea.

Municipalitatea a cedat, în 2007, Ministerului Tineretului și Sportului fostul patinoar descoperit al orașului, pentru a se construi un patinoar acoperit, însă din diferite motive, construcția acestuia a fost tergiversată. Întrebat dacă Ministerul Dezvoltării Regionale și Administrației Publice va încerca să afle dacă lucrările finanțate pe hârtie de către MTS au fost într-adevăr realizate la patinoarul din Târgu-Mureș, Daniel Suciu a răspuns: „Vreau să fac lucrări, nu să fac anchete". (sursa - agerpres.ro)

Lasă un comentariu