CUM A AFLAT CIOARA SECRETUL FERICIRII!

Distribuie pe:

Nu degeaba se spune că cioara este cea mai inteligentă pasăre de pe planetă... Ea a aflat secretul fericirii.

O poveste interesantă și plină de morală, care a cucerit întreg internetul și care ne învață cel mai simplu secret al fericirii: să fim mulțumiți cu ceea ce avem.

În loc să râvnim la viață și la fericirea altora, să ne bucurăm de propria viață și fericirea va veni de la sine.

O cioară trăia în pădure și era absolut mulțumită de viața sa. Însă, într-o zi a văzut o lebădă.

“Această lebădă este atât de albă”, s-a gândit cioară.

“Și eu sunt atât de neagră. Această lebădă trebuie să fie cea mai fericită pasăre din lume.”

Cioara i-a comunicat lebedei ceea ce gândea.

“De fapt”, i-a răspuns lebăda: “Simțeam că sunt cea mai fericită pasăre din împrejurimi, până când am văzut un papagal care avea două culori. Acum cred că papagalul este cea mai fericită pasăre care a fost creată”.

Apoi cioara l-a abordat pe papagal. Papagalul i-a explicat: “Am trăit o viață foarte fericită până când am văzut un păun. Eu am doar două culori, însă păunul are o multitudine de culori.”

Mai târziu, cioara a vizitat un păun de la grădina zoologică și a văzut că sute de oameni s-au adunat ca să îl vadă. După ceoamenii au plecat, cioara s-a apropiat de păun. “Dragă păun”, a spus cioara: “Ești atât de frumos, în fiecare zi, mii de oameni vin să te vadă. Când oamenii mă văd pe mine, imediat mă gonesc. Cred că ești cea mai fericită pasăre de pe planetă.”

Păunul a răspuns: “Am crezut dintotdeauna că sunt cea mai frumoasă și fericită pasăre de pe planetă. Însă din cauza frumuseții mele, sunt închis în această grădină zoologică. Am cercetat cu atenție gradina zoologică și am realizat că cioara este singura pasăre care nu este închisă într-o cușcă. Așa că, zilele trecute m-am gândit că dacă aș fi o cioară, aș putea să hoinăresc fericit pretutindeni.”

Morala:

Aceasta este și problema noastră. Ne comparăm în mod zadarnic cu alții și ne întristăm. Nu prețuim ceea ce Dumnezeu ne-a dat, ceea ce duce la ciclul vicios al nefericirii!

Învață să fii fericit cu ceea ce ai, în loc să te agăți de ceea ce nu ai!

Întotdeauna va exista cineva care va avea mai mult sau mai puțin decât ai tu!

Persoana care este mulțumită cu ceea ce are este cea mai fericită persoană din lume!!!

Lasă un comentariu