Proiect: Cu animalele de companie în autobuze și în instituțiile publice

Distribuie pe:

Printr-un proiect de modificare a Legii 205/2004 privind protecția animalelor, depus recent la Senat, se prevede că animalele de companie pot intra în instituțiile publice și în mijloacele de transport în comun.

“Credem că este timpul ca și România să intre în rândul statelor civilizate din respect pentru animale și stăpânii lor, evident respectându-se, atât regulile de igienă sanitar-veterinară, cât și drepturile și siguranța tuturor celorlați oameni.

Pe lângă a le asigura un confort acestor animale, trebuie să rezolvăm de multe ori și o necesitate. Întâlnim o altă situație în viața reală, atunci când stăpânul nu are autoturism personal, iar animalul are nevoie de o urgență medicală. Practic, este imposibil să urce cu el într-un taxi sau un mijloc de transport în comun, deși animalul este vaccinat, cipat, curat și cuminte.

Suntem datori moral și uman, măcar pentru dragostea lor infinită, de a le respecta și noi animalelor de companie cele cinci drepturi: de a nu suferi de foame și de sete, de a fi ferite de disconfort, de a nu suferi dureri, leziuni și boli, de a manifesta un comportament firesc și de a nu suferi de frică sau de stres.

Confortul animalelor de companie și respectul stăpânilor sunt lucruri respectate și în alte țări, ca Austria, Belgia, Estonia, Finlanda, Franța, Italia, Letonia, Lituania, Luxemburg, Malta, Monaco, Olanda, Slovenia, Suedia și Elveția.

Dacă va fi adoptată, legea va impune și reguli: pisicile trebuie să fie transportate în cuști speciale, iar câinii ținuți în lesă”, precizează inițiatorii proiectului, mai mulți parlamentari PNL, PSD și USR. (L.P.)

Printr-un proiect de modificare a Legii 205/2004 privind protecția animalelor, depus recent la Senat, se prevede că animalele

Lasă un comentariu