ÎN ETIOPIA, PESTE 350 DE MILIOANE DE COPACI, PLANTAȚI ÎNTR-O ZI!

Distribuie pe:

Luni, 29 iulie 2019, în Etiopia, au fost plantați peste 353 milioane de copaci, în doar 12 ore, iar oficialii cred că este vorba despre un record mondial.

Acțiunea a făcut parte dintr-o campanie mai amplă de reîmpădurire, denumită “Green Legacy - Moștenirea Verde”, condusă de premierul țării, Abiy Ahmed.

Milioane de etiopieni din toată țara au fost invitați să ia parte la provocare și, după primele 6 ore, Ahmed a anunțat că au fost plantați aproximativ 150 de milioane de copaci.

După 12 ore, premierul a anunțat din nou pe Twitter că Etiopia nu numai că și-a îndeplinit obiectivul colectiv, dar l-a și depășit. Au fost plantați nu mai puțin de 353.633.660 de copaci, potrivit CNN, citat de realitatea.net.

Obiectivul Etiopiei pentru întregul sezon ploios (între lunile mai și octombrie) prevede să se planteze 4 miliarde de copaci.

Farm Africa, o organizație care ajută și încurajează eforturile de reîmpădurire în Africa de Est, susține că mai puțin de 4% din suprafața Etiopiei este împădurită, comparativ cu aproximativ 30% la sfârșitul secolului XIX. Țara se luptă cu efectele crizei climatice, cu degradarea terenurilor, eroziunea solului, defrișări, secete recurente și inundații, care afectează agricultura, în condițiile în care 80% din populație se bazează pe ea.

În 2017, Etiopia s-a alăturat celor peste 20 de națiuni africane în angajamentul de a reîmpăduri 100 de milioane de hectare de teren, ca parte a inițiativei de restaurare a peisajului forestier african.

Un studiu recent a estimat că restaurarea pădurilor pierdute din lume ar putea elimina două treimi din emisiile de carbon care încălzesc planeta. Studiul, realizat de cercetătorii elvețieni de la Universitatea ETH Zurich, a calculat că restaurarea pădurilor în întreaga lume ar putea capta aproximativ 205 miliarde de tone de carbon în total. Emisiile globale de carbon sunt, în prezent, în jur de 10 miliarde de tone pe an.

Lasă un comentariu