TÂRGU-MUREȘ - MINISTRUL PETRE DAEA ȘI-A CUMPĂRAT LEGUME DIN PIAȚA CUZA VODĂ

Distribuie pe:

“Ministrul Agriculturii și Dezvoltării Rurale, Petre Daea, a fost oaspetele nostru la Festivalul Văii Gurghiului”, informează Instituția Prefectului - Județul Mureș, precizând că producătorii și meșterii populari prezenți la manifestare au avut prilejul de a discuta direct cu ministrul de resort problemele cu care se confruntă.

Sâmbătă, însoțit de prefectul Mircea Dușa, ministrul nu s-a răbdat să nu dea o raită prin Piața Cuza Vodă, a stat de vorbă cu producătorii agricoli, a lăudat calitatea roșiilor expuse, constatând că toate sortimentele de legume pot fi achiziționate “la prețuri accesibile” și că soiurile românești de tomate câștigă tot mai mult teren deoarece “sunt mai gustoase și preferate de consumatori”: “Ați observat și dumneavoastră ce tomate deosebite aveau și, vedem, ne întâlnim cu roșiile românești. Până acum trei ani căutai mult și nu găseai tomate românești, iată că acum mesele sunt pline de la un loc la altul, fie că sunt din partea de sud a țării, fie că sunt oamenii de aici. (...) Suntem alături de munca lor și, în respect față de această muncă, le asigurăm subvențiile la timp. Și, iată, în această perioadă, noi în România avem în jur de 20.000 de producători de tomate, față de 8.000 cât au fost la începutul programului, în 2017. Este un succes pe care îl conservăm ca atare și îl dezvoltăm în perspectivă, știindu-se că anul viitor va continua acest program”, a subliniat Petre Daea.

Ministrul și-a cumpărat din piață roșii, fasole verde, cârnați de oaie și porumb pentru fiert. (sursa și foto - agerpres.ro)

Lasă un comentariu