“ROMÂNIA NU MAI FURNIZEAZĂ ÎNCREDERE, STATUL NU MAI REUȘEȘTE SĂ ASIGURE SIGURANȚA CETĂȚENILOR”

Distribuie pe:

Președintele Uniunii Salvați România (USR), a declarat, marți, la Focșani, că România nu mai furnizează astăzi încredere și speranță, “statul nu mai reușește să asigure siguranța cetățenilor”, fiind momentul ca o nouă generație de politicieni să se implice activ.

“Astăzi, peste 50% din elevii de liceu își văd viitorul în afara României. Astăzi, o jumătate din tinerii care înseamnă viitorul țării noastre visează să plece din țară în momentul în care termină liceul sau unii dintre ei o facultate. Este cel mai dureros și mai tragic indicator care ne arată cât de rău a ajuns funcționarea statului și cât de rău stăm în ceea ce înseamnă perspectiva de încredere și de speranță pe care o furnizează România. (...) România, astăzi, nu mai furnizează încredere, nu mai asigură speranță. Vedem din evenimentele care s-au întâmplat în ultimele săptămâni și ultimele luni, statul nu mai reușește să asigure siguranța cetățenilor, statul nu mai reușește să asigure funcționarea spitalelor. Vedem evenimentul de acum trei zile... Sistemul de educație nu mai reușește să furnizeze resursă umană profesională și educată pentru companii. (...) Lucrurile trebuie să se schimbe în România. (...) Este ocazia și este momentul ca o nouă generație din politica românească să se implice activ”, a declarat Dan Barna.

Președintele USR i-a felicitat pe vrânceni pentru rezultatele la europarlamentare și pentru că au înțeles că România trebuie să meargă spre un stat modern.

“Am văzut rezultatele foarte bune la europarlamentare pe care Alianța USR PLUS le-a obținut și aici, în Vrancea, și aici, în Focșani. Vreau să-i felicit pe colegii mei pentru acest efort și să-i felicit pe vrânceni pentru că au înțeles că România trebuie să meargă spre o Europă modernă, spre un stat modern și nu mai putem rămâne în vechile fantasme, în vechile frici, amenințări și la dependența de vechii baroni, care ne-au adus în situația în care siguranța cetățenilor nu mai este asigurată”, a spus Barna.

Întrebat fiind despre rolul președintelui în societatea românească, Barna a spus că președintele “trebuie să fie acela care să dea direcția și viziunea unei națiuni”.

“România are nevoie de o reformă constituțională. Este unul dintre obiectivele pe care Alianța USR PLUS și le propune. Trebuie să reechilibrăm această distribuție de prerogative. Dar dincolo de aceste prerogative, e foarte important rolul pe care președintele trebuie și poate să îl aibă în momentul de față în România. Într-adevăr, președintele nu conduce Guvernul, dar este și trebuie să fie acela care să dea direcția și viziunea unei națiuni. Avem foarte mare nevoie exact de această viziune, speranță și încredere pe care cetățenii români s-o regăsească și să o primească din mesajele și poziționările președintelui. (...) Voi fi un președinte foarte prezent”, a susținut Barna.

Acesta a precizat că unul dintre obiectivele la alegerile prezidențiale este acela de a ajunge în turul doi, alături de Klaus Iohannis, iar dacă va câștiga alegerile, va fi un președinte implicat.

“Eu cred că un președinte nu trebuie să fie prezent doar în situațiile de criză. Un președinte trebuie să fie prezent în viața de zi cu zi a societății, și la bucurii și la necazuri, și la evenimentele tragice și la succesele unei comunități, tocmai pentru că România funcționează pe această logică a inspirației și a încrederii. Și e nevoie de oameni, inclusiv în fruntea statului, la Cotroceni (...), de oameni care să inspire și să genereze acest elan, astfel încât comunitatea să poată să vină după ei. Mă văd un președinte implicat”, a mai spus Barna.

Dan Barna s-a aflat marți la Focșani, în cadrul campaniei USR-PLUS, de strângere a semnăturilor pentru candidatura sa la alegerile prezidențiale, unde a susținut o conferință de presă, s-a întâlnit cu focșănenii și a vizitat o microîntreprindere.

Lasă un comentariu