SĂ SALVĂM CÂINII ȘI PISICUȚELE

Distribuie pe:

Există Legi pentru protecția Animalelor care însă nu sunt respectate, iar cei vinovați nu sunt trași la răspundere pentru alungarea, înfometarea, omorârea acestora. Iubitorii de animale care intervin pentru salvarea acestor animale, uneori sunt amenințați sau chiar loviți, și dacă apelează la organul de Poliție - organ competent - nu iau măsurile de sancționare și pedepsire împotriva acestor asasini de câini și pisicuțe, care, ulterior, continuă cu aceste barbarisme, fără să le fie frică de nimeni.

În concret, în Târgu-Mureș, pe B-dul 1 Decembrie 1918, blocul nr. 25, aflat între str. Strâmbă nr. 16-24 și blocurile deasupra Policlinicii nr. 2, existau două pisicuțe, motănei, fără stăpâni și care erau hrăniți de unii iubitori de animale.

Subsemnata, locuiesc pe str. Strâmbă nr. 16 și, văzând un motănel în vârstă și slăbit, am căutat un loc mai ferit pentru a-i oferi câteva bobițe de whiskas, moment în care o “doamnă”, proprietara primului garaj din blocul 25, m-a acostat atrăgându-mi atenția că nu am voie să hrănesc pisicuțe, fără a putea justifica în vreun fel acest lucru.

Nu am dat atenție. Sunt Președinta Asociației Prietenii Animalelor din Târgu-Mureș și doresc să-l salvez și pe acesta.

După două zile, în acel loc, un bărbat care stătea lângă autoturismul lui, m-a acostat atrăgându-mi atenția să nu mai pun mâncare la pisicuț, care, săracul, tremura de frica acestei persoane și, într-un fel, brutal, m-a amenințat, apoi spunându-mi că acești pisoi ar fi un pericol printre mașini și, ironic, m-a întrebat dacă le pun și apă, arătându-mi locul. Această persoană se vede că nu are altă plăcere, numai de a maltrata animalele, aruncând și vasul cu apă, zilnic (un vas, transparent și mic, pus între buruienile de lângă peretele blocului vecin, care nu-i aparține”).

M-am adresat Poliției Municipiului Târgu-Mureș pentru a mi se comunica numele acestor două persoane, pentru a mă adresa celor competenți, să fie trași la răspundere penală. Dacă iubitorii de animale pot să mă informeze despre numele acestor două persoane, îi rog să apeleze la adresa de mai sus, deoarece cei competenți sunt în concediu.

Vă mulțumesc!

Telefon 0744/57.36.99.

Lasă un comentariu