UNIVERSUL, MATERIA ȘI... ȘTIINȚA

Distribuie pe:

* “Dumnezeu își actualizează potențialul infinit prin experiența noastră; Dumnezeu trăiește în universul fizic prin noi. Experiența noastră este experiența Sa, pentru că în ultima instanță noi suntem el, adică ființe spirituale nemuritoare, creaturi ale lui Dumnezeu, trăind în lumea materială doar temporal”.

***

* “Originea Universului este exact opusul întâmplării. Viețile noastre sunt exact opusul lipsei scopului. Nu materia este ceea ce creează iluzia conștiinței, ci conștiința creează o iluzie din materie. Universul fizic și ființele care locuiesc în el sunt creația conștientă a unui Dumnezeu a cărui scop este să experimenteze propria Sa măreție în conștiința vie a creației Sale”.

***

* “Pe măsură ce știința integrează cunoașterea profundă a lumii fizice, cunoaștere acumulată de-a lungul a trei secole, ea va fi redirecționată pe o nouă și incitantă linie de cercetare care ia în calcul atât realitatea expansionată a conștiinței ca o forță creatoare a universului, cât și puterea creatoare spirituală ce se regăsește în propriile noastre minți”.

Bernard Haisch (Teoria existenței lui Dumnezeu), american de origine germană, astrofizician care a făcut cercetări în astrofizică. Este cunoscut interesul său pentru fenomenul OZN. Publică cartea Haisch popular, prin care a încercat să împace credința științifică modernă cu convingerile religioase tradiționale. A câștigat un titlu de doctor în Astronomie de la Universitatea din Madison. A lucrat la un laborator solar, iar mai târziu a fost numit director adjunct al Centrului pentru Extreme violete. A lucrat timp de 10 ani ca redactor la Jurnalul Astrofizicii. A publicat peste 130 de lucrări de cercetare științifică.

A fost editor al Jurnalului de explorare științifică, în care a publicat o serie de lucrări științifice. În anul 1999 a fondat Institutul din California pentru Fizică și Astrofizică.

 

Lasă un comentariu