DEȘTEPTAȚI-VĂ, ROMÂNI, SAU PATRIOTISM VERSUS ANTIROMÂNISM

Distribuie pe:

Un obicei urât, însușit de un segment important din populația României, imediat după “revoluție”, este legat de contestarea valorilor tradiționale românești. De dragul noii orânduiri politice, am uitat de toate realizările din perioada socialismului multilateral dezvoltat. Rar, foarte rar, se mai amintește de realizările din industria românească, din agricultură, educație, cultură... În numele libertății de exprimare și transparenței, mass-media, mai ales televiziunile, se întrec a ne informa despre cealaltă față a României, o față murdară, cu infractori ajunși politicieni de rang înalt, de demolări și neîmpliniri, dosind sub preș, relatările despre țepuirile practicate de “dragii” noștri parteneri occidentali. Amintesc doar de fraudele financiare practicate de societatea americană Becthel, cu țepuirile legate de autostrada din Transilvania, mai lângă noi, de mafia italiană și groapa de gunoi de la Sânpaul, de privatizările la comandă a combinatelor siderurgice, fabrici de automobile, camioane și tractoare, de dezastrul provocat prin tăierile necontrolate de păduri, de vânzările de terenuri prin intermediari, cozi de topor, slugi la masa străinilor cu doi dolari în buzunar. Ne facem de ocară între noi, neglijând valorile românești. Până și firmele de la magazinele comerciale nu mai sunt în limba română. Un curent de antiromânism bântuie societatea românească întreținut de o mafie autohtonă în cârdășie cu cea din străinătate. Dacă un vremelnic președinte al României declara în gura mare că viețuim într-un stat mafiot, ce mai aștepți de la cetățeanul batjocorit și umilit de niște politicieni, mulți dintre ei infractori.

Cel mai dureros aspect este legat de migrația românilor, mulți scârbiți de realitatea din țară. Floarea României și-a luat lumea în cap, tineri care treptat uită de valorile tradiționale românești, încadrați într-o lume ostilă țării, cu o cultură și civilizație total diferită de a noastră.

Ne-am bătut joc de educație, un factor important în formarea unor generații care să ducă mai departe ideea de românism. Astăzi, a vorbi tinerilor despre patriotism, despre iubirea de neam și țară, riști să fi catalogat nostalgic comunist.

Să afirmi că Nicolae Ceaușescu, dincolo de toate păcatele lui, a fost un mare patriot, un ctitor la României moderne, este extrem de periculos. Dacă astăzi se ridică un bun român și strigă deșteptarea, dușmanii din umbră îl lovesc. Chiar dacă nu ne convine și ne dor unele din intervențiile sale în Ardeal, Orban, prim-ministru al Ungariei, este un model de conducător care își apără neamul și demnitatea ungurească.

Există o lege care condamnă denigrarea țării, dar cine să o aplice?

Povestea cu statul paralel este o lovitură la adresa serviciilor de informații. Peste tot în lume există un asemenea serviciu care veghează la siguranța statului. Informațiile culese de acest serviciu ajung la factorii de decizie, inclusiv la președinte și prim-ministru. Denigrarea României în străinătate și în țară trebuie condamnată, chiar dacă denigratorul este europarlamentar sau un funcționar mărunt. Să fie, oare, un blestem pentru neamul românesc, obiceiul de a ne denigra neamul?

Mai pe lângă casă, primarul municipiului Târgu-Mureș este acuzat peste tot de minciună, dezinformare, șantaj și alte păcate. Culmea ironiei, niciun partid cu patrioți români nu intervine în apărarea primarului. Ba mai mult, politicienii noștri stau ascunși după colț, cu speranța că vor câștiga alegerile municipale. Această apatie și dezbinare îi va costa mult pe târgumureșeni. Toți visătorii din PSD, PNL, ProRomânia, PMP și alte partide fantomă dacă nu pornesc cu un singur candidat, indiferent cum îl cheamă, în Târgu-Mureș se va juca ceardaș de 1 Decembrie.

Lasă un comentariu