ȘASE SUSPECȚI REȚINUȚI PENTRU TRAFIC DE MINORI

Distribuie pe:

Șase persoane au fost reținute de procurorii Serviciului Teritorial Giurgiu al DIICOT, pentru trafic de minori, una dintre victimele grupării fiind o fată de 15 ani.

“Din datele deținute, coroborate cu rezultatul verificărilor și investigațiilor efectuate, a rezultat faptul că un număr de șase inculpați au constituit un grup infracțional organizat, creat pe relații de familie, în vederea obținerii unor sume importante de bani prin identificarea, recrutarea, racolarea și, ulterior, exploatarea sexuală, prin practicarea prostituției, a unor minore, inclusiv a minorei în vârstă de 15 ani, atât pe raza municipiului Giurgiu, cât și pe raza municipiului București și a altor județe.

Conform aceleiași surse, din cercetările efectuate s-a stabilit că, încă de la începutul anului 2019, minora a manifestat un comportament necorespunzător, a lipsit de la cursuri, s-a întors acasă la ore târzii, totul culminând cu plecări voluntare de la domiciliu, pentru perioade de timp îndelungate. În această perioadă, fata nu i-a cerut mamei bani de buzunar, în schimb afișa o ținută elegantă și un aspect fizic îmbunătățit.

“Activitățile de căutare efectuate de către polițiști, în vederea localizării și stabilirii situației minorei, inclusiv contactarea telefonică a minorei pe terminalul mobil indicat de mamă, ca fiind utilizat de către fiica sa, au condus la crearea unei stări de alarmare în rândul membrilor grupului, astfel că aceștia, pentru a evita descoperirea activităților infracționale desfășurate, au decis să o transporte pe minoră în municipiul Giurgiu, aceasta aflându-se într-o altă localitate din România, unde existau indicii că practica prostituția sub coordonarea liderului grupului”, se arată în comunicat.

În dimineața zilei de 14 septembrie, un echipaj din cadrul Biroului Rutier Giurgiu a identificat și oprit în trafic un autoturism care se deplasa pe DN 5, din direcția București către Giurgiu. În mașină au fost identificate trei persoane, printre care și minora dată dispărută, care a fost încredințată ulterior familiei.

“Ca urmare a controlului efectuat, în autoturism au fost descoperite mai multe cartele SIM, precum și mai multe prezervative. Mai mult, ca urmare a verificărilor efectuate, a rezultat faptul că, în data de 13.09.2019, doi dintre suspecți au transportat din municipiul București în municipiul Giurgiu, cu un autoturism, o altă tânără care se întorcea din Craiova. Tânăra a fost identificată ca fiind o persoană de sex feminin, în vârstă de 22 de ani, persoană care în perioada minoratului a fost, de asemenea, sesizată ca fiind dispărută în mai multe rânduri”, precizează DIICOT.

Pe 18 septembrie a fost identificată o a doua minoră, în vârstă de 16 ani, care a declarat că a fost racolată, cazată și obligată la practicarea prostituției, de către membrii grupului, la locuința cărora se mai află în prezent trei minore. În aceeași zi, procurorii DIICOT și ofițeri de poliție judiciară din cadrul Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate Giurgiu au efectuat patru percheziții în municipiile Giurgiu și Bacău, în urma descinderilor, fiind găsite patru minore.

Lasă un comentariu