CAMPANIA “28 SEPTEMBRIE 2019 SOS - AMBROZIA” MIȘCARE CIVICĂ PENTRU MEDIU ȘI SĂNĂTATE, CU IMPLICARE NAȚIONALĂ, PENTRU COMBATEREA PLANTEI INVAZIVE AMBROZIA

Distribuie pe:

Conform Legii nr. 62/2018 privind combaterea buruienii ambrozia, “proprietarii sau deținătorii de terenuri, administratorii drumurilor publice, căilor ferate, cursurilor de apă, lacurilor, sistemelor de irigații și ai bazinelor piscicole au obligația să desfășoare lucrări de prevenire, combatere și distrugere a buruienii ambrozia (denumită științific Ambrosia artemisiifolia)”. Se dorește, astfel, evitarea instalării și răspândirii vegetației adventive invazive și eliminarea ei în cazul prezenței pe terenurile intravilane sau extravilane.

Ziua de 28 septembrie a fost propusă de conducerea Agenției Naționale pentru Protecția Mediului - Viorel TOMA - președinte, și Radu Tiberiu ROCA - vicepreședinte, drept o zi a mișcării civice pentru mediu și sănătate, cu implicare națională. Se urmărește ca, într-o singură zi, prin efort comun, să curățăm țara de AMBROZIE. Campania se va derula la nivel național și are drept scop combaterea plantei invazive Ambrosia Artemisiifolia - iarba pârloagelor.

Inițiativa se datorează răspândirii exagerate, atât la nivel județean, cât și la nivel național, a ambroziei, precum și a numeroaselor sesizări din partea cetățenilor care fac alergie la această plantă, lucru de altfel confirmat și de medicii alergologi, prin numărul crescut de pacienți cu simptome de alergie la această plantă, susțin reprezentanții Agenției pentru Protecția Mediului Mureș.

Lasă un comentariu