Dacă nu știați, aflați acum - 11 curiozități despre toamnă

Distribuie pe:

1. Primăvara și vara, oamenii mănâncă mai mulți carbohidrați, însă toamna, majoritatea au tendința de a se îndrepta către alimente mai grase. Acest obicei duce la îngrășare sezonieră.

2. În timp ce în Emisfera Nordică, toamna durează din Septembrie până la sfârșitul lui Noiembrie, în Emisfera Sudică, anotimpul rece începe la 1 Martie și se termină pe 31 Mai.

3. Toamna este o adevărată expoziție de pictură în aer liber.

4. În ciuda credinței populare, veverițele care au alergat toată toamna să adune ghinde și să își facă provizii, nu hibernează pe perioada iernii.

5. Crizantemele sunt unele dintre cele mai îndrăgite flori de toamnă. În Asia, ceaiul de crizanteme este la mare căutare, întrucât ar avea proprietăți tămăduitoare și ar feri organismul de boli grave, cum sunt bolile cardiovasculare.

6. Copiii născuți între Septembrie și Noiembrie au mai multe șanse să prindă vârsta de 100 de ani.

7. Frunzele roșii și violet pe care le vedem toamna se datorează zahărului din seva plantelor care rămâne prins în frunzele acestora.

8. Toamna este o a doua primăvară, când fiecare frunză e o floare. A spus-o Albert Camus.

9. Toamna este un andante melancolic și grațios care pregătește admirabilul adagio al iernii. (George Sand)

10. Primăvara trece și ne aduce în minte puritatea noastră. Vara trece și ne amintește de a noastră exuberanță. Toamna trece și ne aduce aminte de respectul pe care îl datorăm. Iarna trece și ne amintește de perseverența noastră. (Yoko Ono)

11. Se spune că ai noroc dacă prinzi frunze pe timp de toamnă. Fiecare dintre ele reprezintă o lună norocoasă anul următor.

Lasă un comentariu