DUȘURILE ZILNICE NE AFECTEAZĂ SISTEMUL IMUNITAR!

Distribuie pe:

Specialiștii britanici dermatologi Joshua Zeichner și Ranella Hirsch, citați HotNews.ro, ne atrag atenția că dușurile zilnice, cu apă și săpun sau gel, afectează structura pielii, o usucă și o irită, eliminând lucrurile bune pe care le conține și care ne țin sănătoși și în viață. În plus, dușurile prea dese ne slăbesc și sistemul imunitar.

“Există unii microbi care ne țin sistemul imunitar în gardă, inimile la capacitate maximă și chiar stopează exploziile acneice de pe suprafața tenului. Din păcate, dușul zilnic elimină acești microbi folositori.

Cele mai periculoase sunt dușurile cu apă fierbinte, nu cele cu apă rece. Ideea că trebuie să facem zilnic duș s-a născut mai degrabă din cauza normelor culturale și nu datorită unor beneficii pentru sănătate. Nici măcar bebelușii și copiii mici nu ar trebui îmbăiați zilnic, deoarece expunerea timpurie la murdărie și bacterii poate face pielea să fie mai puțin sensibilă și poate preveni unele boli de piele pe termen lung.

Atâta vreme cât oamenii se spală pe mâini constant și sunt grijulii cu igiena zonelor de la brâu în jos, dușurile și băile zilnice nu fac decât rău. Am putea să ne spălăm chiar și numai de două ori pe săptămână, dacă folosim zilnic un bideu pentru curățarea și împrospătarea jumătății inferioare a corpului.

Problema este că oamenii acordă prea multă atenție frumuseții corpului și mirosului plăcut, deși ar trebui să ne spălăm din motive de igienă și nu de îmbunătățire a aspectului exterior”, sunt de părere cei doi specialiști britanici.

Lasă un comentariu