INSOMNIILE, TRATATE PRIN FOLOSIREA UNDELOR DE SUNET

Distribuie pe:

Cercetătorii americani de la „Wake Forrest School of Medicine", citaţi de descopera.ro, susţin că o nouă terapie inovativă, care presupune folosirea undelor de sunet, poate fi soluţia noninvazivă pentru tratarea insomniilor, hipertensiunii şi migrenelor.

„În cadrul studiului nostru, am concluzionat că o anume tehnică neurologică, numită HIRREM, ar putea îmbunătăţi viaţa persoanelor care suferă de hipertensiune, insomnie sau migrene.

HIRREM se bazează pe utilizarea unor senzori speciali ataşaţi de scalp, care măsoară activitatea electrică, eventualele dezechilibre dintre emisfera dreaptă şi cea stângă a creierului şi excitaţia fiziologică ridicată.

Majoritatea oamenilor prezintă, de regulă, un echilibru în ceea ce priveşte activitatea electrică din ambele emisfere cerebrale. La cei care apare un dezechilibru, o emisferă fiind mult mai activă din punct de vedere al funcţiilor cerebrale, ar putea exista un risc crescut de stres, ceea ce joacă un rol important în apariţia unor probleme de sănătate, cum ar fi tensiunea arterială ridicată, migrenele, insomnia, depresia sau bufeurile.

Monitoarele HIRREM au capacitatea de a monitoriza activitatea electrică a creierului şi să traducă rezultatele obţinute în semnale auditive, care se întorc ulterior în creierul persoanei ce are ataşaţi de scalp senzorii speciali.

HIRREM este o metodă inovativă, noninvazivă şi precisă, care poate facilita, în timp real, autoreglarea oscilaţiilor neuronale, prin intermediul semnalelor auditive receptate din emisfera dominantă a creierului.

Acest feedback în timp real are un impact major asupra creierului. Treptat şi pe cont propriu, creierul îşi va dezvolta patternuri electrice care vor reduce hiperexciţia fiziologică şi, prin urmare, efectele adverse ale acesteia.

Chiar dacă eşantioanele studiului nu au fost de mare amploare (52 de adulţi care sufereau frecvent de migrene), rezultatele lui pot dovedi o metodă de încredere şi inovativă pentru specialiştii din domeniul neurologiei", explică experţii. 

Lasă un comentariu