PARADA TAURILOR - SEMTEST BVN

Distribuie pe:

SEMTEST BVN din Sângeorgiu de Mureș a organizat, la sfârșitul săptămânii trecute, Parada taurilor. Evenimentul, aflat la cea de-a XVII-a ediție, reprezintă un punct de pornire în selecție și ameliorare. Crescătorii de bovine și suine au avut posibilitatea să cunoască pe viu amelioratorii pe care îi utilizează în fermele lor. De asemenea, au primit informații de specialitate, utile și complete, de la fața locului din partea specialiștilor. ,,Un parteneriat de lungă durată înseamnă, pe lângă oferirea unor soluții în prezent, și o viziune în ceea ce privește viitorul în ameliorare. Acest aspect a putut fi văzut prin prezentarea tăurașilor care se află în testare și care provin din linii bine consolidate, astfel încât crescătorul să aibă garanția unei bune alegeri”, precizau organizatorii. În paradă au fost incluși 30 de tauri din rasele Bălțată Românească tip Simmental și Holstein.

Printre participanții la acțiune s-au numărat: ing. Sófalvi Sándor Szabolcs - primarul comunei Sângeorgiu de Mureș, Sorin Roșu Mareș - secretar de stat în Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale, Ovidiu Săvâșcă - director executiv al APIA Mureș, ec. Ioan Rus - director executiv la Direcția pentru Agricultură Județeană Mureș, dr. Claudiu Frâncu - președintele Federației Crescătorilor de Bovine din România, prof. univ. dr. Constantin Velea - USAMV Cluj-Napoca, Ionela Balaș - consilier județean...

SEMTEST BVN are ca obiectiv principal asigurarea reproducției la bovine și suine prin însămânțarea artificială și intensificarea procesului ameliorare a raselor. Astfel, prin seriozitatea și priceperea în activitatea de ameliorare a raselor, a devenit partenerul principal al crescătorilor de bovine din România.

Lasă un comentariu