ECHIPA ISU MUREȘ PLEACĂ LA MIAMI!

Distribuie pe:

Echipajul Inspectoratului pentru Situații de Urgență “Horea” al județului Mureș, care a câștigat în acest an Competiția Națională de Descarcerare și Prim Ajutor Calificat organizată la Craiova, va participa anul viitor la Competiția Mondială de Descarcerare și Acordare a Primului Ajutor Calificat de la Miami.

“Acesta este echipajul campion al României la descarcerare, care ne va reprezenta la anul la Competiția Mondială de Descarcerare și Acordare a Primului Ajutor Calificat, de la Miami. Am reușit un loc I la cea mai rapidă evoluție la proba rapidă de 10 minute la Campionatele Mondiale din 2017, anul acesta am reușit un loc 9 la Competiția Mondială din Franța, în cadrul probei standard de 20 de minute, unde colegii de pe partea tehnică au obținut un loc 2. Eu, ca și comandat, am obținut un loc 6, iar paramedicii au avut o evoluție foarte, foarte bună (...) Ghinionul este că în partea de competiție națională nu prea se poate compara cu partea de Competiție Mondială. Cei de afară au un alt nivel de pregătire, abia de anul acesta am început să ne pregătim și noi, aici, în curte (...)”, a declarat, miercuri, într-o conferință de presă, coordonatorul echipajului ISU Mureș, plutonier adjutant Claudiu Miheșan.

Prim adjunctul inspectorului șef al ISU Mureș, col. Cristian Buhăianu, a precizat că acest tip de competiție are rezultate vizibile și în cazul intervențiilor reale și că nu puține au fost intervențiile în care experiența membrilor echipajului s-a văzut și au reușit să salveze, în condiții foarte grele, viețile oamenilor în urma unor accidente rutiere.

La Competiția Națională de Descarcerare și Prim Ajutor Calificat, care s-a desfășurat în urmă cu câteva zile la Craiova, clasamentul final la proba Descarcerare din autovehicule a fost ocupat de ISU Mureș, urmat de ISU Dâmbovița și ISU București-Ilfov, iar la proba de Acordare a primului ajutor câștigătorii au fost salvatorii de la ISU București-Ilfov, urmați de ISU Vâlcea și ISU Mureș. (sursa și foto - agerpres.ro)

Lasă un comentariu