CAMERA DEPUTAȚILOR: VÂRSTA DE PENSIONARE SE REDUCE CU PATRU LUNI PENTRU FIECARE AN LUCRAT ÎN CONDIȚII DEOSEBITE

Distribuie pe:

Camera Deputaților a adoptat marți, în unanimitate, un proiect de lege care prevede reducerea vârstei standard de pensionare cu patru luni, pentru fiecare an lucrat în condiții deosebite.

Proiectul de lege amendează dispoziții ale Legii 263/2010, propunându-se acordarea unei perioade suplimentare la vechimea în muncă, de patru luni, pentru fiecare an lucrat în condiții deosebite de muncă, reducerea vârstei standard de pensionare, începând cu primul an de stagiu de cotizare realizat în aceste condiții.

Potrivit proiectului, pentru perioadele ulterioare datei de 1 aprilie 2001 care reprezintă, conform legii, stagiu de cotizare realizat în condiții deosebite sau în condiții speciale se acordă perioade suplimentare la vechimea în muncă, care constituie stagii de cotizare în condiții normale și anume patru luni pentru fiecare an lucrat în condiții deosebite de muncă, față de trei luni cât se prevede în prezent.

Proiectul a fost inițiat de mai mulți parlamentari PSD. Prin aceste modificări se dorește o rezolvare a problematicii actuale privind condițiile grele, deosebite de muncă. Munca desfășurată în astfel de condiții impune și obligă la un efort sporit și un grad de pericol profesional suplimentar, au explicat inițiatorii, aceștia menționând salariații din Complexul Energetic Oltenia.

Camera Deputaților este for decizional.

Lasă un comentariu