SCRISOARE DESCHISĂ ADRESATĂ DOMNULUI PETER FERENC, PREȘEDINTELE UDMR MUREȘ ȘI PREȘEDINTE AL CONSILIULUI JUDEȚEAN MUREȘ

Distribuie pe:

Stimate domn,

Sunt profund mâhnit de modul în care înțelegeți să desfășurați o campanie de acaparare a Primăriei municipiului Târgu-Mureș, primărie care este deopotrivă atât a cetățenilor de etnie română, majoritari, cât și a celor de etnie maghiară și altor etnii conlocuitoare în Târgu-Mureș.

Dumneavoastră, în calitatea dublă ca lider UDMR și de președinte al Consiliului Județean Mureș, funcție care v-au încredințat-o și cei de etnie română - nu vă exprimați ca apărător al tuturor etniilor locuitoare în oraș, ci numai ca apărător al etniei maghiare, ceea ce denotă o mentalitate revolută.

Toți cetățenii orașului suportă consecințele unei administrații locale neperformante. Incompetența se va sancționa la urne pentru că nici românii nu sunt mulțumiți de faptul că niciun proiect major dintre cele enunțate pentru modernizarea orașului nu a fost realizat. Zugrăvelile și vopsitoriile nu pot înlocui aceste proiecte.

Dar vă întreb pe dumneavoastră. Ați analizat vreodată, cu obiectivitate, împreună cu primăria, cauzele tergiversărilor și nerealizării acestor proiecte și cu ce consecințe?

Târgu-Mureș a avut și primar de etnie maghiară. Cu ce realizări s-a remarcat?

Vă exprimați că “maghiarimea din Târgu-Mureș poate fi din nou puternică și unită”. Vă întreb: De ce nu toți cetățenii din Târgu-Mureș pot forma o comunitate puternică și unită? Ce drepturi și privilegii le am eu ca cetățean român locuitor al orașului Târgu-Mureș și pe care nu le au ceilalți cetățeni indiferent de etnie?

Revin la modul în care ați considerat aportul să vă adresați populației orașului.

Nu credeți că ați comis un abuz utilizând cutiile poștale, care sunt proprietatea privată a deținătorilor, ca mijloc de propagandă etnică și chiar lansați o amenințare voalată? Cui este adresată această amenințare?

Este un mijloc brutal de a intra în viața unei familii, indiferent de etnie, și care nu-i este permis nimănui, nici chiar Președintelui Consiliului Județean Mureș.

Lasă un comentariu