“SUPEREROII LUI PICURICI” CONCURS NAȚIONAL DE DESEN

Distribuie pe:

Ministerul Apelor și Pădurilor, în parteneriat cu Ministerul Educației Naționale, a lansat, recent, Concursul național de desen “Supereroii lui Picurici”.

Inițiativa face parte din campania națională de conștientizare “APA NOASTRĂ”, lansată la începutul anului 2019, de Ministerul Apelor și Pădurilor, în cadrul proiectului “Controlul Integrat al Poluării cu Nutrienți/CIPN”. Componenta educațională reprezintă o preocupare importantă a campaniei, aceasta incluzând diverse activități atractive dedicate copiilor, care se vor derula până la sfârșitul anului 2021.

Competiția este deschisă tuturor elevilor din învățământul primar și gimnazial. Vor fi premiate cele mai bune zece desene realizate de copii, pe temele propuse de organizatori, cât și cele mai active zece școli gimnaziale în efortul de educare a celor mici în direcția protejării apelor.

Competiția se derulează până în 31 mai 2020 și include etape succesive de selecție a participanților, pe două categorii de vârstă: 6-9 ani: elevii claselor pregătitoare și ai claselor I-III; 10-13 ani: elevii claselor IV-VI.

Prima etapă se adresează școlilor gimnaziale, înscrierea acestora fiind deschisă până vineri, 8 noiembrie, în limita a maximum 200 de școli, după principiul primului înscris.

Desfășurarea competiției

Derularea concursului include mai multe faze de selecție a celor mai talentați copii, publicul fiind invitat de fiecare dată să voteze lucrările preferate, afișate în Galeria disponibilă pe apanoastra.ro/concurs-Supereroii-lui-Picurici.

Fiecare dintre școlile înscrise va desemna câte trei participanți pentru fiecare categorie de concurs. Faza locală va reuni 1.200 de lucrări, realizate de tot atâția elevi selecționați de profesorii coordonatori. Dintre aceștia, pentru participarea în faza finală, vor fi aleși 40 de copii la nivel național, câte 20 pentru fiecare categorie de vârstă. Aceștia se vor întrece în creativitate, dar și claritate în exprimarea artistică a unei teme relevante pentru protecția apelor, în cadrul probei finale a concursului programată pentru 30 mai 2020, la București.

Cei zece elevi câștigători (câte cinci pentru fiecare categorie), cât și cele zece cele mai active școli, vor fi premiate în cadrul festivității programate în data de 31 mai 2020. Premiile acordate elevilor constau în laptopuri, tablete, biciclete, participarea în tabere de vară din România, materiale pentru camping. Fiecare din cele zece cele mai active școli va fi premiată cu un set de echipamente educative IT, constând în laptop, imprimantă, videoproiector și ecran de proiecție.

“Controlul Integrat al Poluării cu Nutrienți”

Proiectul “Controlul Integrat al Poluării cu Nutrienți” este parte a demersurilor Guvernului României de asigurare a implementării Directivei Nitrați, prin care se urmărește reducerea poluării cu nutrienți din surse agricole. Managementul gunoiului de grajd la nivel de comună este o preocupare principală a Proiectului, având în vedere că, la ora actuală, în România sunt peste 3 milioane de ferme mici, de subzistență, care nu au capacitatea de a implementa individual măsurile necesare prevenirii poluării solului și a apei freatice. Proiectul CIPN este în a doua fază, cea de finanțare adițională. Proiectul inițial a demarat în 2008 și s-a încheiat în 2017 și a finanțat un număr de 86 de platforme de management de gunoi de grajd. Finanțarea adițională a proiectului a fost alocată pentru cinci ani, până în martie 2022. În această fază a proiectului vor fi finanțate peste 90 de comunități locale, informează Ministerul Educației Naționale.

Lasă un comentariu