EMISIUNE NUMISMATICĂ: 70 DE ANI DE RELAȚII POLITICO-DIPLOMATICE ÎNTRE ROMÂNIA ȘI REPUBLICA POPULARĂ CHINEZĂ

Distribuie pe:

Banca Națională a României (BNR) va lansa în circuitul numismatic, începând cu data de 8 noiembrie 2019, o monedă din argint cu tema 70 de ani de la stabilirea relațiilor politico-diplomatice între România și Republica Populară Chineză.

Aversul monedei prezintă imaginea Castelului Bran, edificiu istoric simbolic pentru România, inscripția în arc de cerc “ROMANIA”, valoarea nominală “10 LEI”, anul de emisiune “2019” și stema României, iar reversul redă o parte din Marele Zid Chinezesc, construcție istorică simbolică pentru Republica Populară Chineză, inscripția circulară “STABILIREA RELATIILOR POLITICO-DIPLOMATICE INTRE ROMANIA SI REPUBLICA POPULARA CHINEZA” și anul stabilirii relațiilor dintre cele două țări “1949”.

Tirajul maxim pentru această emisiune este de 500 de monede din argint, prețul de vânzare (exclusiv TVA, inclusiv certificatul de autenticitate) este de 395 de lei, iar lansarea în circuitul numismatic se realizează prin sucursalele regionale București, Cluj, Constanța, Dolj, Iași și Timiș ale Băncii Naționale a României.

Pentru rezervarea pieselor numismatice în vederea achiziționării, poate fi utilizat formularul publicat pe site-ul www.bnr.ro.

Lasă un comentariu