“ORDONANȚA DE URGENȚĂ PRIVIND RESTRUCTURAREA GUVERNULUI TREBUIE ADOPTATĂ ÎNTR-UN TERMEN CÂT MAI SCURT”

Distribuie pe:

Premierul Ludovic Orban a declarat, luni, că ordonanța de urgență privind restructurarea Guvernului trebuie adoptată într-un termen cât mai scurt, cel mai probabil marți, “dacă va fi gata”, și a cerut miniștrilor Economiei și Muncii să pregătească un act normativ ca să deblocheze situația minerilor de la Paroșeni și Uricani.

“Trebuie pregătită ordonanța de urgență privind organizarea și funcționarea Guvernului, care trebuie adoptată într-un termen cât mai scurt, cel mai probabil în cursul zilei de mâine (marți - n.r.), în măsura în care vom fi gata”, a declarat Orban, la Palatul Victoria, unde noul Guvern a avut o ședință informală, după depunerea jurământului de învestire în funcție.

El le-a cerut miniștrilor să facă un inventar cu problemele stringente.

“De asemenea, să vedem foarte clar actele normative care trebuie adoptate în prima ședință de Guvern. Domnul ministru al Economiei și domnul ministru al Muncii, să nu uităm de minerii blocați în subteran, trebuie prelungită ordonanța sau, mă rog, adoptată o ordonanță care să aibă prevederi foarte clare, astfel încât să nu le mai punem în pericol sănătatea și viața. De asemenea, sunt multe acte normative care trebuie pregătite și adoptate”, a declarat premierul Orban.

Președintele Klaus Iohannis a participat vreme de câteva minute la reuniunea de la Palatul Victoria.

“Mulțumesc pentru invitația de a vă însoți aici la prima întrunire informală. Profit de ocazie să vă felicit, (...) să vă doresc mult succes, chiar dacă mandatul este previzibil unul scurt, eu sunt convins că va fi unul puternic și de succes. În acest sens, vă doresc numai bine tuturor”, a transmis șeful statului.

După scurta sa declarație, șeful statului a părăsit sala de ședință însoțit de premierul Orban.

Lasă un comentariu