PRIORITĂȚILE PARTIDULUI MIȘCAREA POPULARĂ PENTRU ROMÂNIA...

Distribuie pe:

Ne preocupă prioritar stabilitatea României, de aceea Partidul Mișcarea Populară a încheiat un “Protocol de colaborare politică” cu Partidul Național Liberal, și a votat Guvernul Ludovic Orban, care s-a angajat să susțină, în plan guvernamental și parlamentar, implementarea următoarelor proiecte:

1. Dezvoltarea infrastructurii de transport rutier, mai ales în ceea ce privește rețeaua de autostrăzi. Prioritare sunt:

* Autostrada Unirii (Târgu-Mureș - Iași - Ungheni) - proiect legislativ inițiat de PMP;

* Autostrada Ploiești - Brașov - proiect legislativ inițiat de PMP;

* Autostrada Pitești - Sibiu - parte a Coridorului IV pan european;

* Autostrăzile Nordului (Vama Petea - Satu Mare - Baia Mare - Dej - Bistrița - Vatra Dornei - Suceava) și Estului (Ploiești - Buzău - Galați) - proiecte legislative inițiate de PMP;

* Drumul expres Pitești - Craiova.

2. Reabilitarea infrastructurii feroviare pentru magistralele corespunzătoare coridoarelor paneuropene, prin utilizarea resurselor puse la dispoziție de Uniunea Europeană.

3. Dezvoltarea rețelei de gaze naturale, astfel încât să se ajungă la un procent de minimum 60% acoperire pentru consumatorii casnici. Susținem independența energetică a României și generarea unor beneficii punctuale pentru români, prin exploatarea resurselor de gaze naturale din Platforma continentală a Mării Negre.

4. Reformă de fond în Sănătate. În prezent, 60.000 de români mor anual din cauza unor afecțiuni care ar putea fi tratate în spitale, această situație nu mai poate fi tolerată.

5. O legislație nouă privind transparentizarea activității administrației publice, fie ea centrală sau locală, astfel încât să se constituie într-un element de prevenție împotriva corupției care secătuiește Bugetul de stat.

6. Eliminarea pensiilor speciale, pe care le considerăm furt din banul public, și una dintre sursele majore ale inechității sistemului asigurărilor sociale din România, cu excepția pensiilor de serviciu ale militarilor.

7. Revenirea la sistemul alegerii primarilor în două tururi de scrutin. Acesta reprezintă un deziderat legitim pentru mărirea gradului de reprezentativitate al aleșilor locali.

8. Reducerea la 300 a numărului de parlamentari, conform voinței românilor exprimate la referendumul inițiat de președintele țării, Traian Băsescu, în 2009.

9. Acțiune concretă, în plan politic și guvernamental, pentru susținerea reformelor structurale pe care le întreprinde Republica Moldova și pentru accelerarea procesului de aderare la Uniunea Europeană.

10. Susținerea drepturilor cetățenilor români din Diaspora. Un accent special trebuie pus pe garantarea drepturilor comunităților etnice românești din țările vecine.

Lasă un comentariu