ALEGERI PREZIDENȚIALE

Distribuie pe:

„Votul dat astăzi ne ajută să continuăm campania electorală"

Votul dat duminică ajută PSD să continue campania electorală și să demonstreze ceea ce vrea să facă pentru români, a declarat președintele partidului, Viorica Dăncilă, care, potrivit sondajelor de opinie efectuate la ieșirea de la urne, s-a calificat în turul doi al alegerile prezidențiale, după Klaus Iohannis.

„Vreau să acordăm o atenție deosebită proceselor verbale, pentru a avea un rezultat exact mâine. (...) Am arătat că suntem alături de români și sperăm ca în următoarele două săptămâni, cât mai mulți români să ni se alăture, chiar cei care au avut o altă alternativă, care au acordat votul altor candidați, sper să vină alături de noi. (...) Lupta noastră nu este împotriva unui partid politic", a afirmat Dăncilă la sediul central al PSD.

„Le mulțumesc celor care au preferat prin vot un președinte nepartizan, independent"

Mircea Diaconu, candidat independent la alegerile prezidențiale, susținut de alianța electorală „Un om", formată din ALDE și Pro România, le-a mulțumit, duminică seară, celor care l-au susținut.

„Le mulțumesc celor care m-au votat, celor care au preferat prin vot un președinte nepartizan, un președinte independent, un președinte al tuturor românilor. Un singur lucru am de zis: și mâine e o zi, cum spunea Scarlett O'Hara, și, dacă știe cineva cine este această doamnă, această femeie, să-i spună și domnului Iohannis", a afirmat Diaconu în fața Ateneului Român.

El a adăugat că în turul doi al alegerilor prezidențiale nu va susține pe nimeni.

„Când zici nimeni, e un gol, pentru că e nimeni. În varianta care se prefigurează, mă tem că e nimeni în turul doi. (...) Eu nu am să votez pe nimeni, exact din motivul pentru care am ieșit exact pe treptele acestea, în urmă cu mai multe zile, 25 august cred că era, exact pentru că ofertele acestor domni/doamnă sunt eminamente politice, armate de partid, cu șefii lor de partid în față, unul dintre ei va fi președinte, urmând să continue războiul, cum ați și văzut, cu cealaltă parte. Deci, pace în România nu va fi, din păcate", a spus el.

Diaconu a menționat că nu va mai candida la prezidențiale peste cinci ani, pentru că nu era o țintă pentru el să fie președinte.

„Eu sunt un om foarte mulțumit în clipa asta, pentru că m-au auzit oamenii, voiam să mă fac auzit, voiam să spun aceste lucruri, și anume - culoarul acesta pe care se merge de 30 de ani, cu președinți de tipul ăsta, amestecați în politică, cu grupuri, cu interese, este păgubos și neconstituțional. Culoarul este cu totul altul, președintele trebuie să fie al tuturor românilor, cu adevărat, fără nicio doctrină, fără stânga, fără dreapta", a mai afirmat el.

Peste 636.000 de români din diaspora s-au prezentat la urne

Peste 636.000 de români din diaspora s-au prezentat la urne, duminică, până la ora 21.00.

Este a treia zi a scrutinului prezidențial în diaspora.

Acestora li se alătură aproximativ 25.200 de români din străinătate, care au votat prin corespondență.

Potrivit informațiilor de pe platforma online a Biroului Electoral Central, cei mai mulți votanți din diaspora au fost în Italia - aproximativ 129.000. Acolo au fost amenajate 142 de secții de votare.

În Regatul Unit al Marii Britanii și Irlandei de Nord, unde au fost organizate 72 de secții, au votat peste 114.000 de români.

În Germania, au votat peste 101.000 de români, în 80 de secții de votare, iar în Spania, unde sunt cele mai multe secții din afara țării - 143, au votat peste 88.000 de români.

În premieră, anul acesta, românii din afara țării au la dispoziție trei zile pentru a alege președintele României, în 835 de secții de votare. Vineri s-a putut vota, între ora locală 12.00 și ora locală 21.00, iar sâmbătă și duminică, între ora locală 7.00 și ora locală 21.00. Alegătorii care la ora 21.00 se aflau la sediul secției de votare, precum și cei care se aflau la rând, în afara sediului secției de votare, pentru a intra în localul de vot au putut să își exercite dreptul de a alege până la ora locală 23.59.

 

Lasă un comentariu