PREMIEREA CONCURSULUI INTERJUDEȚEAN DE CREAȚIE LITERAR-ARTISTICĂ “VALURILE COPILĂRIEI”, EDIȚIA A IV-A

Distribuie pe:

Concursul Interjudețean de creație literar-artistică “Valurile Copilăriei”, ediția a IV-a 2019, a fost organizat de Școala Gimnazială “Sfântu Gheorghe” din Sângeorgiu de Mureș în colaborare cu Inspectoratul Școlar Județean Mureș, fiind dedicate elevilor de gimnaziu, clasele a VII-a și a VIII-a, de stimulare a interesului pentru lectură, de descoperire, cultivare și valorificare a talentului literar al elevilor, pentru cunoașterea potențialului de creativitate și dezvoltare a simțului estetic.

Marți, 12.11.2019, ora 14.00, a avut loc premierea elevilor la cele trei secțiuni.

Președintele juriului a fost directorul Direcției de Cultură Mureș, scriitorul Nicolae Băciuț.

Dna director prof. Csiki Angela a înmânat diplome pentru cei din juriu: doamna dir. adj. Laura Frenț, prof. Gliga Mihaela, bibliotecar Ruța Mirela și coordonatoarea concursului, prof. Gabriela Buta, și, nu în ultimul rând, dnei inspector de limba și literatura română, prof. dr. Maria Kozak, pentru colaborarea adusă concursurilor.

Concursul s-a derulat pe trei secțiuni, proză, poezie și desen, tema acestuia fiind copilăria.

Sponsorii concursului au fost Ecofruct Târgu-Mureș și CIE Matricon S.A. Târgu-Mureș, care de-a lungul mai multor ediții au fost alături de noi. De asemenea, Primăria Sângeorgiu de Mureș a fost alături de organizatori. Mulțumim pe această cale unui sponsor anonim, la fel de fidel și dedicat elevilor.

Folclorul și tradițiile sunt precum aerul, așa că m-am gândit, ca la deschiderea premierei, să ne onoreze cu prezența trupa de dansuri populare Spice Mureșene, care ne-a făcut să călătorim în pași de dans pe plaiurile Târnavei și ale Moldovei. Și am petrecut copilăria în mijlocul acestor tineri care ne-au încălzit sufletele cu un spectacol pe cinste.

Au participat peste 110 elevi, talentul literar al acestora a fost valorificat și cuprins în revista de creații literar-artistice, cu ISSN. Copilăria este acea perioadă când totul este frumos, simplu și roditor. Copilăria... mai întotdeauna ea trezește în sufletul omului un sentiment de melancolie: lumea tihnei în care visează gingaș și cu sfială mugurul omenesc ce abia se deschide la viață.

“Fericit, fericit și pe veci pierdută vreme a copilăriei! Cum să nu o iubești, cum să nu o dezmierzi când îți amintești de ea! După rugăciune te înveselești în plăpumioară, inima ți-e ca fulgul: numai lumină și bucurie”. (L. Tolstoi, Copilăria)

O parte din cei 50 de elevi premiați: Școala Gimnazială “Dr. Bernady Gyorgy”, Târgu-Mureș, Popa Sorana, Oltei Teodora, Sebi Cătinean; Colegiul Național “Unirea”, Târgu-Mureș, Cârje Iulia, Chiunciușan Teodora; Școala Gimnazială “George Coșbuc”, Târgu-Mureș, Blaga Miruna, Timar Anca; Școala Gimnazială “Tudor Vladimirescu”, Târgu-Mureș, Câmpean Larisa, Enache Vlad; Școala Gimnazială “Alexandru Ioan Cuza”, Târgu-Mureș, Aldea Andrei; Școala Gimnazială “N. Bălcescu”, Târgu-Mureș, Ștef Ana Maria; Școala Gimnazială nr. 7, Târgu-Mureș, Moldovan Daiana, Davis Span; Școala Gimnazială Adămuș, Raț Ilie, Cristea Denisa; Școala Gimnazială “Al. Ceușianu”, Reghin, Joarză Mara, Moldovan Anna; Școala Gimnazială “Emil Drăgan”, Ungheni, Păcurar Camelia; Școala Gimnazială “Serafim Duicu”, Târgu-Mureș, Anghel Mara; Școala Gimnazială “Traian”, Târnăveni, Mașca Teodora; Școala Gimnazială “Liviu Rebreanu”, Târgu-Mureș, Talpaș Emil; Școala Gimnazială “Sf. Gheorghe”, Sângeorgiu de Mureș, Moldovan Anca, Vaida Raluca, Crețu Andreea, Imre Andrea, Scridon Alexia; Școala Gimnazială “Mirona”, Reghin, Sabău Denisa; Școala Gimnazială “Dănilă Stupar”, Rușii-Munți, Dima Rafaela; Liceul Silvic Gurghiu - Structura Glăjărie, Tătar Ana.

Au participat orașele Timișoara, Bacău, Brașov, Botoșani, Călărași, București, Suceava.

Lasă un comentariu