“19 ZILE DE PREVENIRE A ABUZURILOR ȘI VIOLENȚEI ASUPRA COPIILOR ȘI TINERILOR”

Distribuie pe:

La invitația doamnei prof. Zamfir Dorina Gabriela, specialiștii Centrului Regional Târgu-Mureș al Agenției Naționale împotriva Traficului de Persoane au derulat o activitate de prevenire a traficului de persoane, și pentru elevii Școlii Postliceale Sanitare “Gheorghe Marinescu” din Târgu-Mureș. Cu acest prilej, s-a discutat despre tipurile de exploatare, metoda ,,Loverboy”, despre Campania naționala “Dă-i libertate! Nu-i plăti exploatarea!”. Pentru o mai mare vizibilitate și însușire a informațiilor prezentate, au fost distribuite pliante și postere.

“De ajutor ne-au fost și spoturile video, pe care le-am vizionat împreună, și care au dat posibilitatea tinerilor de a adresa întrebări pe marginea fenomenului în discuție. Au fost transmise sfaturi pentru evitarea racolării, dar și indicații privind identificarea și direcționarea spre instituțiile abilitate a posibilelor victime ale traficului de persoane”, sublinia coordonatorul Centrului Regional Târgu-Mureș al Agenției Naționale împotriva Traficului de Persoane.

Activitatea s-a înscris în Campania celor ,,19 zile de prevenire a abuzurilor și violenței asupra copiilor și tinerilor”, derulată de această unitate de învățământ.

Lasă un comentariu