PREMIERUL ORBAN: “ROMÂNIA ÎȘI ÎNDEPLINEȘTE TOATE OBLIGAȚIILE CARE DECURG DIN STATUTUL DE MEMBRU NATO”

Distribuie pe:

România își îndeplinește toate obligațiile care decurg din statutul de membru al NATO, a afirmat, joi, premierul Ludovic Orban, în contextul declarației președintelui Franței, Emmanuel Macron, care a calificat Alianța ca fiind în “moarte cerebrală”, din cauza retragerii SUA și a ofensivei turce din Siria.

“România este membru al NATO, noi ne îndeplinim toate obligațiile care decurg din statutul de membru al NATO. Mi se pare o declarație care nu a fost foarte fericită și care oricum nu are legătură cu realitatea modului de funcționare a NATO”, a spus Orban, la o conferință de presă la MApN.

La rândul său, ministrul Apărării Naționale, Nicolae Ciucă, a precizat că țara noastră crede în garanțiile de securitate asigurate de NATO.

“Tot ceea ce ține de securitatea României se bazează pe trei piloni: apartenența la NATO, la Uniunea Europeană și Parteneriatul strategic cu SUA și am mai adăugat unul, al patrulea, o masă ca să fie cât mai stabilă are nevoie de patru picioare, ne încredem în noi înșine, motiv pentru care suntem o țară membră NATO și credem foarte mult în ceea ce înseamnă garanțiile de securitate asigurate de acest statut și de această Alianță”, a afirmat Ciucă.

Lasă un comentariu