CEL MAI VECHI OFICIU POȘTAL FUNCTIONAL DIN LUME, SCOS LA VÂNZARE

Distribuie pe:

Cel mai vechi oficiu poștal funcțional din lume, deschis în urmă cu peste 300 sute de ani, în Scoția, a fost scos la vânzare, cu prețul de 275.000 de lire, a informat, marți, Press Association.

Oficiul poștal din Sanquhar, localitate situată în regiunea Dumfries and Galloway, din Scoția, a fost deschis în anul 1712, cu opt ani înaintea celui de-al doilea cel mai vechi oficiu poștal din lume, situat Stockholm, Suedia.

Oficiul poștal din Sanquhar este scos la vânzare împreună cu o casă cu trei dormitoare, o curte și câteva clădiri care adăposteau inițial caii folosiți la poștalioane, potrivit anunțului imobiliar.

Actualii proprietari, Nazra Alam, în vârstă de 67 de ani, și soțul său, doctor Manzoor Alam, de 77 de ani, au preluat conducerea oficiului în 2015, însă l-au scos la vânzare, deoarece se pensionează.

“Sper că va veni cineva care îl va cumpăra și îl va menține în funcțiune, deoarece face parte din patrimoniul Scoției și în special din Sanquhar”, și-a exprimat speranța Nazra Alam, citată de Press Association.

“Oficiul poștal funcționează din 1712, așa că ar fi păcat să fie închis. Face parte din comunitate”, a adăugat proprietara.

“Ultimii cinci ani au fost o călătorie remarcabilă și m-am bucurat de ea; este o zonă frumoasă, cu oameni frumoși și avem vizitatori din toată lumea”, a precizat Nazra Alam.

Instituția din Sanquhar figurează în Guinness World Records, drept cel mai vechi oficiu poștal funcțional din lume.

Cel din Stockholm a fost deschis în 1720, iar al treilea cel mai vechi oficiu poștal funcțional din lume se află în Santiago, Chile, deschis în 1772.

Lasă un comentariu