ZONA GĂRII MARI DIN TÂRGU-MUREȘ. MIZERIE LA POARTA ORAȘULUI!

Distribuie pe:

Terenul din fața Gării Mari din Târgu-Mureș reprezintă cea mai mare rușine pentru imaginea orașului. Clădiri părăsite, mizerie, animale moarte, într-un cuvânt o priveliște catastrofală. Asta chiar la poarta de intrare a orașului, unde mii de turiști ne calcă pragul, lună de lună.

Terenul, proprietate privată, după cum arată semnele, este folosit de oamenii străzii care frecventează zona ca loc de “petrecere” a timpului liber, “dormitor” rezidențial de “lux” în timpul nopții și, de cele mai multe ori, drept coș de gunoi sau toaletă publică.

Deși aruncatul gunoaielor, atât pe spațiul public, cât și pe cel privat este interzisă și se pedepsește cu amendă usturătoare, această zonă a orașului este invadată de mizerii, deși de mai multe ori a fost igienizată de proprietar. În plus, proiectul de reamenajare a zonei se tărăgănează de peste doi ani, în lipsa unor autorizații din partea instituțiilor statului.

Aspectul ca de după război al zonei dăunează și pieței imobiliare din zonă, prețurile apartamentelor și ale chiriilor fiind mai scăzute față de alte zone, deși poziționarea este una foarte bună, aproape de centre comerciale, de stații de autobuz, magazine, farmacii etc.

“Am un apartament de închiriat aici. Prețul este mai scăzut față de cartiere mai prost poziționate, ca Dâmbu Pietros sau Tudor Vladimirescu. Asta pentru că, chiriașii văd aspectul mizerabil al zonei, nu se simt în siguranță și preferă alte părți ale orașului”, ne-a spus Ioan Gherasim, proprietar al unui apartament din zonă, dat în chirie.

Locatarii din zona Gării Mari sunt revoltați de situație, nu mai vor să vadă asemenea imagini atunci când ies din bloc, consideră că le este amenințată sănătatea, mai ales că vara mirosurile emanate se ridică până la etajele superioare.

“Nu îmi place deloc cum arată zona din fața Gării. Este multă mizerie, ți se întoarce stomacul pe dos de la mirosuri, mai ales vara. Eu și familia mea nu ne simțim în siguranță, uneori, foarte mulți oameni dubioși dorm în acest spațiu viran, în clădirile dărăpănate din zonă. Ne-am dori să se facă ceva, orice, ca să scăpăm de calvarul acesta la care suntem supuși”, ne-a spus Florina Toma, locatar din zonă.

 

Lasă un comentariu