UNICEF ORGANIZEAZĂ CEA MAI MARE LECȚIE DIN LUME PE TEMA DREPTURILOR COPILULUI

Distribuie pe:

Lecția, la care sunt invitați să participe elevi și profesori, se va ține în perioada 20-22 noiembrie, în contextul Zilei Internaționale a Drepturilor Copiilor - 20 noiembrie, marcându-se, totodată, 30 de ani de la semnarea Convenției cu privire la Drepturile Copilului.

În acest an, în cadrul celei mai mari lecții din lume, copiii sunt încurajați să își imagineze o lume în care toate drepturile lor sunt respectate și în care le este asigurat un viitor sustenabil. Prin intermediul discuțiilor și activităților, elevii vor înțelege mai bine drepturile copiilor, fiind încurajați să identifice acțiuni concrete pe care le pot implementa pentru ca drepturile copilului să devină o realitate în viețile lor și în comunitățile în care trăiesc.

UNICEF pune la dispoziție resurse gratuite profesorilor și elevilor: un plan de lecție orientativ, Convenția cu privire la drepturile copilului într-un format ușor accesibil copiilor, precum și un ghid.

Durata lecției este de aproximativ 60 de minute, activitatea fiind destinată copiilor cu vârsta între 8 și 14 ani și poate fi folosită atât în școli, cât și în spații extrașcolare, cum ar fi cluburile pentru tineret.

Materialele didactice pentru lecție sunt disponibile pe platforma qie.ro. Accesând linkul www.qie.ro/drepturilecopilului/ cadrele didactice se pot înregistra și descărca materialele de suport.

Anul trecut, la nivel mondial, opt milioane de copii au participat la precedenta ediție a celei mai mari lecții din lume. (foto - covasnamedia.ro)

Lasă un comentariu