VACCINARE GRATUITĂ ANTI HPV, PENTRU PREVENIREA CANCERULUI DE COL UTERIN

Distribuie pe:

Ministerul Sănătății informează că a finalizat licitația pentru achiziția dozelor de vaccin anti HPV (Human PapilomaVirus), iar primele 20. 000 de doze vor fi distribuite începând de săptămâna viitoare la direcțiile de sănătate publică.

Vaccinarea gratuită se va face începând din luna ianuarie 2020 în cabinetele medicilor de familie, la fete cu vârsta cuprinsă între 11 și 14 ani, care au solicitat, in anii 2017 și 2018, vaccinarea, inclusiv cele care au trecut de această vârstă dacă au solicitat.

În prealabil, va fi derulată o campanie de informare și conștientizare a publicului cu privire la pericolul reprezentat de HPV și protecția oferită de vaccin.

 “Cancerul de col uterin este o boală care poate ucide și prin ignoranță, dar este și un tip de cancer care poate fi prevenit scutind astfel femeile de suferințe fizice și psihice imense. Vaccinarea, alături de screening, poate reduce povara generată de cancerul de col uterin. Ministerul Sănătății are datoria de a proteja prin orice mijloace sănătatea publică. Dar atunci când introducem noi vaccinuri în calendarul de imunizare este de datoria noastră să pregătim populația și să explicăm așa cum trebuie lucrurile. Am avut o perioadă în care am avut vaccinuri pe stoc, pe care le-am irosit”, a declarat Victor Costache, ministrul Sănătății.

Ministerul face apel la părinți să solicite informații medicilor de familie și către medicii de familie să se informeze cu privire la vaccinarea anti HPV și să transmită aceste informații transparent și corect către părinți. (foto - ziarmedical.ro)

Lasă un comentariu