EUROPARLAMENTARUL CARMEN AVRAM: “E NEVOIE DE O STRATEGIE DURĂ ȘI SISTEME DRASTICE DE MONITORIZARE A PĂDURILOR NOASTRE”

Distribuie pe:

Carmen Avram, membră a Comisiei pentru Agricultură a Parlamentului European, a subliniat faptul că nu există, la nivelul UE, o legislație comună și drastică pentru protejarea pădurilor. Aram a pledat în plenul Parlamentului European, reunit săptămâna trecută la Bruxelles, pentru introducerea unui astfel de sistem la nivelul întregii Uniuni: “Vorbim despre lupta împotriva schimbărilor climatice, dar nu punem accent pe cea mai importantă armă pe care o avem în această luptă, și anume pădurile Uniunii Europene, cele care sechestrează cea mai mare parte a emisiilor de dioxid de carbon. În acest moment, deși aproape jumătate din terenurile Uniunii sunt ocupate de păduri, 77% dintre ele sunt lăsate de izbeliște, nefiind supuse încă unei legislații comune, obligatorii, așa cum recunoaște chiar Comisia Europeană la întrebarea pe care i-am adresat-o recent. În aceste păduri, se dau uneori războaie pe viață

și pe moarte, la propriu. În România, de exemplu, în ultimii ani au fost uciși 6 pădurari și alți 650 au fost răniți în confruntările cu mafia lemnului.

În această situație cum putem să ne gândim la victorie în războiul cu schimbările climatice? Consider că este extrem de important ca, în viitorul Pact Verde European, Comisia și comisarul însărcinat cu acest portofoliu să gândească un regim de finanțare eficient, o strategie dură și sisteme drastice de monitorizare a pădurilor noastre, strategie care să fie obligatorie în toate statele membre ale Uniunii Europene”.

(foto - cubocanciiprinromania.ro)

Lasă un comentariu