A FOST RELUATĂ PRODUCȚIA ȘI DISTRIBUȚIA CARDURILOR EUROPENE DE SĂNĂTATE

Distribuie pe:

Casa Națională de Asigurări de Sănătate (CNAS) a semnat un Acord - cadru pentru o perioadă de 3 ani în baza căruia, din 15 noiembrie a.c., a fost reluată tipărirea și distribuția de carduri europene de sănătate, documentul fiind primit gratuit de către beneficiar.

Cardul european de asigurări sociale de sănătate (CEASS) oferă dreptul la asistență medicală devenită necesară în timpul șederii temporare pe teritoriul statelor membre UE, Spațiul Economic European sau Confederația Elvețiană. Cardul european nu acoperă situația în care asiguratul se deplasează într-un stat membru al UE/SEE/Confederația Elvețiană în scopul obținerii unui tratament medical planificat.

CEASS acoperă doar serviciile medicale obținute de la furnizorii care fac parte din sistemul de securitate socială din țara respectivă. Pentru anumite servicii, este posibil să fie necesară co-plata, chiar dacă în România aceleași servicii sunt decontate integral. Acest lucru depinde de sistemul de asigurări din țara în care sunt acordate aceste servicii.

Cardul se eliberează la solicitarea asiguratului, care va depune în scris, la sediul casei de asigurări de sănătate în evidența căreia se află, o cerere - tip. În termen de 7 zile de la depunerea solicitării, cardul va fi primit de asigurat la adresa de domiciliu, prin servicii poștale, detaliază CNAS într-un comunicat dat publicității, cu precizarea că perioada de valabilitate a CEASS este de doi ani de la data emiterii.

 

Lasă un comentariu